İşte Son Anket
1101 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

08/05/2015

 

Yazının tamamı için http://www.takvim.com.tr/Yazarlar/ergundiler/2015/05/08/iste-son-anket

 

Yorum:

 

Uygarlıklar

1- CIA bir anket yaptırmış, dünyada Erdoğan %45’le en etkin lider durumundaymış.

İnsan 60.000 yıl önce var edildi. Bunun sadece 5000 yılı uygarlaşmakla geçti.  Uygarlık nedir?

İnsanlar üretir, bir kısmını kendileri tüketirler, bir kısmını da satarlar ve onunla başkalarının ürettikleri malları alırlar, onu tüketirler. Uygarlıklar satılan malların üretilene oranıdır.

Uygarlaşma bundan beş bin sene evvel Nuh Peygamber zamanında başladı. Ancak yüzde yüzü yirminci yüz yılın sonlarında tamamlandı. Beş bin senelik uygarlaşma büyük peygamberlerin önderliğinde oldu. Nuh, İbrahim, Musa, İsa ve Muhammed (selam onlara).  Bu uygarlaşmanın bazı özellikleri vardır.

a) Uygarlaşma bin yılda bir olmaktadır. Başlangıç tarihleri miladi bin yıllardır.

b) Batı ve doğu medeniyetleri yarış içindedir. Doğuda hukuk devrimini yapan peygamberlerin medeniyetleri vardır. Batıda bunları beş yüz sene sonrasından takip eden batı medeniyetleri; Mısır dönemi, Yunan dönemi, Roma dönemi, Avrupa dönemi.

c) Medeniyetleri bir ulus kurar ve bu ulus iki medeniyeti sentez eder. Üç dört asır hazırlık dönemi olur.  Sonra insanlık içinde yaygınlaşır.

d) Bugün bundan 1000 sene önce Birinci Kuran medeniyeti dünyaya hakim oldu. 1400 sene önce Arabistan’da doğmuştur. Bugün ömrünü doldurmuştur. İkinci Kuran uygarlığı başlamıştır. Bugünkü Batı uygarlığı bundan 500 sene evvel rönesansla başlamıştır. Bugün en yüksek durumdadır. Yaşlanmaya başlamıştır.

e) III. bin yıl uygarlığını kurmakla görevli ulus Türkiye’dir.  İkinci Kuran uygarlığı olarak kurulacaktır. Bunu nereden biliyoruz?

Yeryüzünde İslam uygarlığı ile batı uygarlığını aynı derecede bilen buna hazır başka bir ülke yoktur. Üç dört asırdır, tanzimatla bu işe başlamış, Cumhuriyet inkılapları ile iki uygarlığı birden bilen başka ulus yoktur.

İşte Kuran’ın bildirdiklerine ve tarihin bu akışına baktığınızda Erdoğan’ın etkin lider olması doğaldır. Mustafa Kemal İstiklal savaşı ile en etkin liderdi. Meclis oluşturup halka dayalı bağımsız cumhuriyeti kuran, Lozan anlaşması ile bütün dünyaya İslam’ın temsilcisi olarak kabul ettiren başka lider yoktur. Bediüzzaman gibi İslam’ın temel anlayışını yenileyen başka bir kimse yoktur. Bir Erbakan başka bir yerde yoktur. Adil Düzen yalnız Türkiye’de vardır.

Burada rol alan kimselerin hep iyi, cennetlik olmaları gerekmez. Buradaki başarı kişilerin değildir. Başarı Allah’ın görevlendirmesiyle Türk milletinindir. Bunu böyle bilmek gerekir. Bundan sonra ne olacak? Adil Düzen uygulanınca Türkiye Adil Düzen öncüsü olacaktır. O zaman da elbette Türkiye’yi temsil eden birileri bulunacaktır.

 

2- Çin’in zenginleştirilmesinde Rothshild ve Soros’un olduğu hususunu anlatıyor.

Batı uygarlığı, İslam uygarlığının batıya taşınması ile doğmuştur. Bu taşıma işini Yahudiler yapmışlardır.

1) İslamiyet’in yayılması ile Avrupa yenilenmeye başlamışken Papa Hırstiyanları organize ederek Haçlı seferlerini oluşturdu.

2) Haçlı seferlerine gelen Hıristiyanlar doğunun kültürünü aldılar ayrıca doğudan elde ettikleri malları götürüp Avrupa’nın deniz kentlerine satmaya başladılar.

3) Ticaretten başka bir şeyi bilmeyen Yahudiler o zamana kadar Avrupa’nın en aşağı halkı iken yavaş yavaş zengin olmaya başladılar.

4)İslamiyet’in öğrettiği astronomi ve coğrafya, pusula,  ateşli silahlar, gemicilik bilgileri ile Amerika keşfedildi. Bu da dünyanın yapısını değiştirdi.

     a) Avrupa kenar bir yer iken merkezi bir yer oldu.

     b)Amerika bakir topraklara sahipti. Avrupalılar geniş doğa imkânlarını buldular.

     c) Amerika’da halkın para olarak kullanmadığı altın vardı. Birkaç metre kumaş bir kilo altın ediyordu. Bu altın, ticareti bilen Yahudilerin eline geçti.

     d)  Deniz ticareti ile Hindistan’dan alınan mallar Amerika’ya ve Avrupa’ya satıldı.

Böylece Avrupa ekonomisine Yahudilerden oluşan sermaye hakim oldu. Hammaddeyi aldılar, Avrupalıları işçi olarak kullandılar, mamul maddeleri dünyaya sattılar.  Kilise ile derebeyleri arasında savaş başladı. Yendiler. Bugüne geldik.

Kağıt parayı icat ederek dünyayı emeksiz hakimiyetleri altına aldılar. Rockefeller Bush ile bir olup bankacılık yaptılar Rothshild Obama bir olup patronluk yapmaktadırlar. Ne var ki faizli sistem büyümek zorundadır. Duramaz. Uçak gibi, durursa düşer. Ama artık duracak yer kalmadı. Sovyetleri yıktılar. Nefes aldılar, Çin’de yatırım yaptılar.

İşte Çin’in hikayesi budur. Dolar farkına faiz bulabilmek için Çin’i kalkındırdılar. Ne var ki Çin şimdi dolar kabızı halindedir. Ne yapacağını bilemiyor. Patronlar bankerlerden artık faizli kredi almıyor. Merkez bankaları kabız halinde.

Bunu başarmak için birinci ve ikinci cihan savaşlarını çıkartıp dünyayı tahrip ettiler. Dolara piyasa yarattılar. Şimdi de üçüncü cihan savaşını çıkarıp bağırsaklarını dolardan temizlemek istiyorlar. Bu savaşı beş büyükler çıkarmıyor. İran ve Türkiye de savaşmıyor. Sermaye’nin bağırsakları yakında patlayabilir. Yeni dünya Adil Düzen’e kavuşur. Biz Adil Düzen çalışanlarının hazırlığını beklemektedir.

 

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 308 | Tarih: 10.05.2015
Yusuf Kaplan
İslam biterse, Türkiye biter!
Ahlaki dayanışma kooperatifleri mi Diyanet mi?
1186 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Yiğidi öldür ama hakkını ver deyişini unutmayalım
Hakkı bilmek ve teslim etmek
1132 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Kuran'la siyaseti ilk Demirel yapmıştı
Tarih tekerrürden ibarettir
1111 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Can Dündar
‘Cumartesi Anneleri’nin ahı
İlahi Adalet
1107 Okunma
Vahap Alma
Ergün Diler
İşte Son Anket
Uygarlıklar
1101 Okunma
Süleyman Karagülle


© 2024 - Akevler