1 Mayıs'ta Taksim'i açtığınızda
1227 Okunma, 1 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

30.04.2015

2010'da Taksim, 1 Mayıs'a açılmıştı...

Ve siz de gazetelerinize manşetleri çakmıştınız:

"Tabu Yıkıldı" demişti Star.

"Katliamdan Şenliğe" demişti Türkiye.

"Taksim Dar Geldi" demişti Sabah.

"Tabu Yıkıldı" demişti Yeni Şafak.

*

Ne olurdu...

Şenlik devam etseydi, tabu yeniden diriltilmeseydi, Taksim dar gelseydi, yıkılan tabu yerin altında kalsaydı.

Ne olurdu?

10 bin polisle önlem olmak, TIR'lar dolusu bariyerlerle uğraşmak yerine...

Açsaydınız meydanı 1 Mayıs'a...

Ne olurdu?

Yazının tamamı için

http://sosyal.hurriyet.com.tr/Yazar/Ahmet-Hakan_131/-39-Bandinda-39-diyeni-dovmek-istiyorum_28875016

 

Yorum:

Kutsal mekânlar

HDP Genel Başkanı Demirtaş: “Müslümanlar Kabe'ye giderler hacı olmak için, Museviler Kudüs'e giderler. Dini inançların merkezleri mabetleri vardır. Onun dışında hiçbir yerde onu yapamazsanız. Dini bir inanç açısından söylemiyorum ama işçi açısından da Taksim olmazsa olmaz bir yerdir. Burada anma yapılamazsa o yıl Türkiye'de 1 Mayıs kutlanmamış sayılır. 1 Mayıs şehitleri anılmamış sayılır. Taksim'i yasaklamak 1 Mayıs'ı yasaklamaktır. Sayın Başbakan'a çağrı yapıyorum seçim öncesinde gelin şu 1 Mayıs'ta işçiler bayramı bayram gibi kutlasınlar. Anmasını da 1977 1 Mayıs'ının anısına uygun bir şekilde gerçekleştirsinler. Bizler de siyasiler olarak işçilerimizin bu anmasında dayanışmasında yanlarında olalım. Biz HDP olarak işçi emekçi sendikalarının, meslek örgütlerinin bu tutumunun çok haklı olduğunu düşünüyoruz. En küçük bir şiddet olmaması için de çaba sarf edeceğiz.”

Ertesi gün yine Demirtaş: “Ben, Taksim işçinin Kâbe’sidir, demedim. Mekânlar bazı şeylerle doğrudan bağlantılıdır. Siz bir Müslüman’a, 'Başka yerde hacı ol' diyemezsiniz. Onun Kâbe’ye gitmesi lazım. Taksim’de anma yapılacaksa, Kazancı Yokuşu’nda, işçilerin öldürüldüğü yerde yapılması lazım, dedim.”

Geçen sene 1 Mayıs tarihindeki dergideki yazım:

İnsanların yaratılışında vardır. Bir kutsal mekân ister ruhu. İnsanı yaratan da elbette bunun için insanlara kutsal mekânlar belirler. Yahudiler için Mescid-i Aksa’yı, tüm insanlar için Mescid-i Haram’ı kutsal kılar.

Ancak, Allah’tan kendini soyutlayan kesimler bu yaratılışlarında var olan kutsal mekân ihtiyacını gidermek için kendilerine kutsal mekânlar üretirler.

Taksim meydanı da işte böyle bir kutsal mekândır. Kendilerine Allah’ın takdis ettiğini hatta daha da kötüsü Allah’ı beğenmeyenler kendi üstün (!) akılları ile kendilerine kutsal mekân bulurlar ve burada hac ibadetlerini her sene yaparlar. Eğer siz onların haccını engellerseniz bu ibadetlerini yapmak için biber gazını da yerler, dükkânların camlarını da kırarlar. Kendilerine özel tekbirlerini de getirirler.

Allah ıslah etsin.

 

 

Lütfi Hocaoğlu


YorumcuYorum
Hüseyin Kayahan
04.05.2015
13:22

Mescid-i Aksa; yalnızca Yahudiler için değil, "kendilerine kitap verilenler"/Yahudi+Hristiyan+Müslümanlar için kutsal mekandır. Zira orasını ilk kutsileştiren Hz. Yakup(İsrail), sonra Hz. Süleyman, sonra da bir müddet kıble olması hasabiyle Hz. Muhammeddir. Bizler peygamberler arasında fark yapmayız. Hepsi bizim peygamberimizdir.

Kudüs kelimesi (QDS) Türkçeye sertleşerek girmiş ve QTS/KTS olmuştur. Topluluğa ait olan demektir. Yani KAMUSAL OLAN DEMEKTİR. Mukaddesi Tuva, bir KAMUSAL alandır.

Saygılarımla.

H.Kayahan





Sayı: 307 | Tarih: 3.05.2015
Yusuf Kaplan
İnsan insanın kurdu değil;yurdu umudu ve ufku'dur
Mekanizma ve ütopya!
1360 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ergün Diler
IŞİD’in CEO’su
IŞİD’in CEO’su
1268 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
1 Mayıs'ta Taksim'i açtığınızda
Kutsal mekânlar
1227 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Can Dündar
Seçimi Cumhuriyet’ten izleyin
Yandaş - Karşıdaş
1142 Okunma
Vahap Alma
Mehmet Barlas
Zaten iki kapılı bir handa değil miyiz?
İdam yaşama hakkı sağlar
1034 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler