Tarihe karşı reddi-miras davası açamazsınız
1161 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 

26.04.2015

Osmanlı İspanya'daki Katolik yobazlığın kovduğu Yahudilere kucak açarken 1492'nin bağnaz Avrupa'sından çok ilerideydi. Ama aynı Osmanlı 1789'daki Fransız İhtilali ile devreye giren "Vatandaşlık" ve "Milliyetçilik" olgularını kavramakta geride kaldı. Yunan milliyetçiliği, Bulgar milliyetçiliği Osmanlı'yı tehdit etmeye başlayınca, Ermeni milliyetçiliğinin şiddet yoluyla etkisiz hale getirilebileceği sanıldı...

Osmanlı Türkleri mi?
1915'teki "Ermeni Tehciri"ni "Soykırım" olarak değerlendiren ülkelerin basınında, bizi suçlayan haber ve yorumlarda, bu insanlık suçunu "Osmanlı Türkleri"nin işledikleri şeklindeki hatalı ifadeler var. Belli ki bu haber ve yorumları yazanlar, bizdeki bazıları gibi tarih bilincinden de, bilgisinden de yoksunlar. O dönemde yönetimde ağırlıkları olan ve "Tehcir"de ağırlıklı rol oynayan "Osmanlı Kürtleri"nden belli ki haberleri yok. Veya İttihat Terakki'nin izlediği baskıcı siyasetten zarar gören "Osmanlı Türkleri"nin varlığından da habersizler...

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2015/04/26/tarihe-karsi-reddimiras-davasi-acamazsiniz

Yorum:

Tarih Cehaleti

Yıllardır süregelen bir soykırım durumu var. Türkiye’nin sürekli reddettiği, dış ülkelerin ise ısrarla öne sürdüğü bu iddia tarihin ne kadar bilinmez olabileceğini düşündürmüyor mu?

Herkes kendi arşivinden belgeler çıkarıyor. Ermeni diasporası olsun, Türkiye karşıtı devletler olsun gayet ciddi suçlamalarda bulunuyorlar. Türkiye de kendi arşivinden savunmasını yapıyor. Niye yapıyor?

Biz yıllar önce yapıldığı öne sürülen bu soykırım için niye aklanma moduna geçtik ki? Bize suçlamada bulunanlar kendi tarihlerine bakmadan nasıl da konuşabiliyorlar. Bu bile samimiyetsiz bir tutum sergilendiğini gösteriyor. ABD, Fransa, İsrail bile bizden masum kanı hesabı sorabiliyor. Bu ne pişkinlik böyle!

Ülkemizde zamanında isyan çıkaran bu insanlar için yapılacak başka bir şey var mıydı? Bilemiyoruz. Ama iç güvenliğimizi sağlamak için bütün dünyanın nabzını tutarak hareket edecek halimiz de yoktu. Ermenileri önce isyan için kışkırtıp sonra da Türkiye’den soykırım hesabı soranlar bir tek kendilerini akıllı sanıyorlar, herhalde.

Sorun tarihe reddi miras yapılması değil, sorun tarihin bilinmemesi ve her söylenene itibar edilmesidir.

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 306 | Tarih: 26.04.2015
Ergün Diler
Mimar
Oyunu kim kurdu?
2021 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
AK Parti 'kaynak nerede' partisi oldu
Boş vaatler
1552 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Osmanlı durduruldu;şimdi Türkiye"vuruluyor"!
AŞK ATEŞİ YAKAR MI?
1505 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Tarihe karşı reddi-miras davası açamazsınız
Tarih Cehaleti
1161 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler