Gülen keşke dini cemaat yerine siyasi parti kursa
1072 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 

 

06.02.2015

"Akıl sağlığı" meselesini hafife almamalıyız. Çünkü çok akıllı ve sağduyulu gibi görünen insanların bile zaman zaman ne tür akıl dışılıkları sergilediklerini görmüyor muyuz? Tabii bir de "Aklın boyu" ile "İhtirasın boyu" arasındaki orantı ilişkisini de unutmamalıyız... Biliyoruz ki ihtirasın boyu aklın boyundan daha uzun olduğu takdirde, akıllı görünen insanlar çılgınlıkları sergileyebilirler.
Kısacası herkes kendine ve kendi aklına dönük değerlendirmeleri yapmalıdır. Bu değerlendirmeler hayat çizgisini sağlıklı belirlemeye yardımcı olur. Yetenekleri yanlış alanlarda değerlendirmenin kötü sonuçları önceden engellenebilir.
Bu gibi durumlara bir örneği, bir cemaate adı verilen ve şimdi ülkesinin devleti tarafından "Örgüt lideri" konumunda görülen Fethullah Gülen'den verebiliriz.

Tek ceketli cemaat lideri
Önceki gün Başbakan Ahmet Davutoğlu bu kişinin "The New York Times"da yayınlanan makalesine değinirken şunları söyledi:
"- Dini bir cemaatin lideri olduğunu ve bir ceketi dahi olmadığını söyleyen bir zat, New York Times'a niye yazı yazar. Bu hükümetten iyilik dışında ne gördü? Gerçekten bunu içimde hissederek söylüyorum bu zata inandığı için onlarca yılını vermiş insanlar adına söylüyorum hiç tahmin edebilirler mi nasıl olur da 'Allah' adını her zaman zikreden bir insan böyle bir yazı yazar?"

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2015/02/06/gulen-keske-dini-cemaat- yerine-siyasi-parti-kursaymis

Yorum:

Siyaseti din dışı sananlar

Gülen Cemaat’inin adının daha yeni yeni siyasetle anılması ne tuhaf. Oysa başından beri Türkiye siyasetine oylarıyla gayet güzel yön veriyor.

Siyasetle uğraşmayı yanlış bir şeymiş gibi, dini değerleri olanların siyaset yapması sanki yanlışmış gibi her zaman “Bizim siyasette yerimiz yoktur.” derlerdi. Bireyseniz, düşünebiliyorsanız, tercih yapabiliyorsanız ve oy kullanabiliyorsanız zaten siyaset yapıyorsunuzdur. Siyaset dışı bir yaşam düşünülebilir mi? Hiç mi Peygamberimizin hayatına bakmamışlar, hem dini lider hem devlet başkanı olan Hz. Muhammed siyasetin dışında mıydı?

O yüzden ahlanıp vahlanmaya gerek yok. Gülen Cemaat’i; kitabı başka, lideri başka, metodu başka bir dini İslamiyet diye lanse ederken bunu siyaseti kullanarak yapıyordu. Bugünlerde yaşanan paralel krizi bir sürpriz değil, bu çalışmaların bir sonucudur.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 295 | Tarih: 8.02.2015
Can Dündar
Mahallenin Adaleti
İfna
1283 Okunma
Vahap Alma
Yusuf Kaplan
Hakikat medeniyeti
Akl eden kalp!
1245 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Burhan Kuzu'nun anlattığı sistemin hastası oldum
Hayaller
1147 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Gülen keşke dini cemaat yerine siyasi parti kursa
Siyaseti din dışı sananlar
1072 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Taşgetiren
İmralı-Pensilvanya
Çözüm
1061 Okunma
3 Yorum
Süleyman Karagülle


© 2024 - Akevler