Cemaatçilik gerekirse onu da CHP mi getirecek?
942 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 

17.01.2015

CHP'den ihracı istenen Birgül Ayman Güler'in "Cemaat"le CHP yönetimi arasındaki ilişkileri sorgulayan yazılı savunmasındaki iddiasını kanıtlayan örnekler, yakın tarihimizde olup bitenleri pek hatırlamayan "Kökten CHP'liler"de şoklar yaratabilir.
Ya da kendilerini dini bir cemaat olarak sunan "Pensilvanya Örgütü"nün medya imamlarının "Hepimiz Şarliyiz" makamında şarkılar söyleyerek Peygamberimizin karikatürlere konu edilmesine destek vermeleri de, bu cemaate inanarak destekleyenleri şaşırtmış olabilir.
Bütün bu şaşırtıcı gelişmeleri sadece bugünü yaşayarak anlamamız mümkün değildir.

Her şeyi biz yaparız
İsterseniz 1944'e dönelim... Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde 1944 Mayısında meydana gelen ve sonunda Alparslan Türkeş'in ve Nihal Atsız'ın da devreye gireceği "Milliyetçilik" kökenli olaylar nedeniyle tutuklanan öğrenci Osman Yüksel Serdengeçti, 17 yıldır Tek Parti CHP'nin Ankara Valisi ve Belediye Başkanı olarak görev yapan Nevzat Tandoğan'ın önüne getirilmiştir.
Nevzat Tandoğan'ın 3 Mayıs 1944 günü tutuklu Serdengeçti'ye söylediği şu sözler tarih kitaplarında var:
"- Ulan öküz Anadolulu! Sizin milliyetçilikle, komünizm ile ne işiniz var? Milliyetçilik lazımsa bunu biz yaparız. Komünizm gerekirse onu da biz getiririz. Sizin vazifeniz çiftçilik yapmak, askere çağırdığımızda askere gelmek..."
Kıssadan hisse çıkartmak gerekirse... Tüm "Anadolulular" bilmelidir ki, 1944'te olduğu gibi 2015'te de, cemaatçilik gerekirse de, jakoben laiklik gerekirse de, bunu CHP getirecektir...

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2015/01/17/cemaatcilik-gerekirse-onu-da-chp-mi-getirecek

 

Yorum:

CHP ve Cemaat aynı çerçevede, aman ne saadet!

Mevcut sol çizgisini özellikle son yıllardaki siyasetiyle iyice bozan CHP’nin de doğru ellerde olmadığı görülüyor. Oy uğruna, iktidar yolunda prensip falan takmadan "her yol mubahtır" dercesine her zaman aşağılayarak baktıkları çarşaflılara rozet takacak kadar mum gibi eriyen, her türlü koalisyona sıcak bakarak insana “her işin de bir ahlakı olmalı canım” dedirten bir CHP’den bahsediyoruz. Hükümet aleyhtarı sağcılara ve Fransız karikatür dergisinin densizliğine aynı gerekçeden dolayı sahip çıkan bir CHP nereye gidiyor beni pek ırgalamaz, dert eden düşünsün. Ancak din diye, Allah diye, Kuran diye yola çıkan, sonra da benzer oyunlarla menfaatlerine ters düşüyor diye kendi yönetimine savaş açan bir cemaat, sadece beni değil bu ülkeye değer veren herkesi rahatsız etmeli.

Maalesef “iş onların kontrolünde değil” diyerek cemaat ileri gelenlerini aklama lüksüne sahip değiliz. Kimin ne olduğu ortadadır ve bu artık uyanan halkça da bilinmektedir.

Yemiyor, bunları artık kimse yemiyor!

Sadece ülkemizde değil, dünya genelinde de bilinçli bir kitle var, şükür. Artık Avrupa’nın X ülkesinde meydana gelen bir terör saldırısını bir Müslüman’a yıkmak rağbet görmüyor veya densizin biri çıkıp da evlenme yaşındaki abukluğu İslam ile ilişkilendirince bu sebepten İslam’a küsenler ciddiye alınmıyor. Saldırı ve eleştiri için fırsat kollayanlar popüler kanallara çıkıp kendilerini kandırmaya devam edebilirler ama artık bu milleti kandıramıyorlar, haberleri olsun.

O yüzden bırakalım körler sağırlar birbirini ağırlaya dursunlar, maymun gözünü açtı, kulağını açtı, yakında konuşur da, hem de pek yakında.

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 292 | Tarih: 18.01.2015
Ahmet Taşgetiren
Cemaat’i İçerden Öldürmek
Cemaat ve Milli Görüş
1400 Okunma
3 Yorum
Süleyman Karagülle
Can Dündar
'Faşislamizm' Dalgası Geliyor
Fetişizm
1112 Okunma
Vahap Alma
Ahmet Hakan
Bu nasıl İslamofobi kardeşler
İslamofobifobi
1108 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Hz.Peygamber'e yapılan saldırıyı aşmanın yolu;Zih
Kur'an'ı paçavraya çevirmek mi?Hâşâ!
1034 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Cemaatçilik gerekirse onu da CHP mi getirecek?
CHP ve Cemaat aynı çerçevede, aman ne saadet!
942 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler