CHP’deki Dönüşüm
1118 Okunma, 1 Yorum
Mahir Kaynak - Star
Süleyman Karagülle

09/11/2014

 

- CHP, devleti kuran partidir. Ona sahip çıkıyor, o gün doğru olan bugüne uymayabilir. Değişmelidir.

- Sosyal evrim vardır. AK Parti’den sonra gelecek parti AK Parti’nin üstünde bir anlayış getirmelidir.

 

- Siyaset yalnız iktidar değildir. Muhalefet de siyasete katkıda bulunmalıdır.

- Ekseriyet sistemi ancak arkada derin güç varsa korunabilir. Yoksa çalışmaz. Türkiye’de

arkadaki ordu idi, dengeyi koruyordu. O etkisiz hale gelince, muhalefet de etkisiz hale geldiği

için sağlıklı muhalefet yapamıyor.

 

- Darbeyi yapan Evren darbeyi niçin yaptığını bilmiyordu. Benim bu görüşümü daha sonra İngiltere’de çıkan bir kitap onaylıyordu.

- Darbeyi bilmeyen Evren değil, sivil iktidardı. Dışarıdan ayarlanan oyunları sivil yönetim

Savamıyordu çünkü onlarla işbirliği içinde idi. Evren’e iç ve dış politika “Darbe yap.” diyordu. O da asker olarak yaptı ve Türkiye’nin lehine sonuçlandırdı.

 

- Halkın sesi medyanın sesidir. O da dışarıdan yönlendirilir.

- Bu iddia görünürde doğrudur ama halk derinden sessiz kendi sesini icra eder.  Meşrutiyetten beri halk oyuna gelmiş görünüyor ama halkımız kazanmıştır. Bugün halkımız kendi sesini en yüksek yerlere taşımıştır.

 

- CHP yeniden yapılanmalıdır. Baykal değil, bir düşünce tasfiye ediliyor.

- Sermaye,  İslam’ı yenemeyeceğini anlayınca şimdi İslam kılığında İslamiyet’e hükmetmeyi düşünüyor.  Kemal Derviş’i getirerek görünürde dindar bir parti olarak AK Parti’yi devşirmek istiyor. Başaramıyor. Halk Partisi iktidarı istiyorsa İslam dinini değil, İslam düzenini öğrenmeli onun sosyal versiyonunu savunmalıdır. O zaman AK Parti’den ilerde olur ve iktidar olur. Biz Halk Partisine sosyal versiyonun projesini verebiliriz. Biz CHP ile koalisyon yaptık. Başarılı da olduk.

 

15/11/2014

Devlet içi çatışma

- Darbelerde askerler tatbikat mahiyetindedir. Savunuyorlar. Bir karışıklık var.

- Hata askerlerin siviller tarafından muhakemesidir. Orduda böyle bir olay çıkarsa, Genelkurmay Başkanı görevden alınır, yerine yeni Genelkurmay Başkanı atanır. O da kuvvet komutanlarını değiştirerek orduyu yeniden teşkilatlandırır. Görevden alınan komutanlar itaat etmezse o zaman yakalanır asılır. Sivillerin askeri muhakeme hakları yoktur. Bu, tüm tarih boyunca Kuran tarafından da teyit edilen bir husustur.

 

- Görevli üstüne itaat eder. Edemeyecekse ayrılır. Medya onu değerlendirir veya kötüye kullanır.

- Türkiye’nin hatta dünyanın büyük sorunu medyadır. Devlet önce milli medya kurmalıdır. Adil Düzen’de bu çözülmüştür. Yazarlara devlet maaş verir, onlar istediği yayın organında yazarlar. Bu yetkiyi partiler aldıkları oylar nispetinde verirler.

 

- Güçlü devlette sorunları bürokratlar çözer. Siyasiler yalnız yön verir. Zayıf devletlerde sorunlar dışarıda çözülür şahıslar onlardan aldıkları etkileri bürokratlara yaptırırlar. Sorunlar

çözülmez.

-Sermaye tahakkümü karşılıklı paranın devreye sokulması ile sona erecektir. Bürokrasinin tahakkümü ise serbest mesleğin güçlenmesi ile sona erecektir. Sorunları ilim adamlar çözerler.  Genel hizmetliler uygularlar.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Adil Düzen ve Diğer Düzenler

CHP, MHP ve HDP başarılı olmak için Adil Düzen’i benimsemelidirler. Kaynak Kuran olmalıdır. Kuran’ı kabul edilen varsayımlara dayanarak sonuna kadar ona göre yorumlayarak açıklar. Tarihteki mezhepler budur.  

İslam Ekonomisinin temeli, fiyat ve ücretlerin halk tarafından tayin edilmeleri, tekel de olsalar aracıların fiyat ve ücretlerde rol oynamamasıdır. Adil Düzen’de kooperatif aracı yapıyoruz. Tüccar ticaretini yapıyor ve kârını alıyor. Devlet vergisini alıyor, kamu işlerini yapıyor.

Adil Düzen: Ekonomiye kooperatifler hakimdir. Kooperatifler küçük işletmelerdir. Tekel oluşturmazlar. Genel hizmet verirler. İşletmelerde kâr yoktur. Tüccar kâr veya zarar eder. Devlet vergisini alır kendi işlerini yapar. Milli görüş partileri Adil Düzen’dir.

 

Kapitalizm: Adil Düzen’deki kooperatifleri çıkarınız, onun yerine Tekel Sermayenin taşeronlarını koyunuz.  Merkezdeki Tekel Sermaye tüm dünyadaki fiyatları arz ve talep kanunlarına göre yükseltir ve düşürür. Sadece alış ve satış arsındaki farkı yüzde olarak sabit tutar. Böylece kooperatiflerin yerine sermaye girse bu kapitalizm olur. Maldan kâr edilecektir.

 

Sosyalizm: Tekel sermaye yerine tekel devlet koyarsanız ve onun taşeronları alır satarlarsa bu da sosyalizm olur. Sosyalizm kapitalizmden daha ileri bir düzendir. Sovyetlerin başarısızlığı Kuran’a göre yönetilmemesidir. Değiştirme fiyatlarını maliyet fiyatlarına eşitledi. Aileyi, mülkiyeti inkar etti. Pekala İslam sosyalizmi olabilir.

 

Nasyonal Kapitalizm: Tüm dünyaya hükmeder enternasyonal kapitalizmin yerine devletlerin kendi kapitalizmi olabilir. Yerel sermaye Kuran’ın koyduğu esaslara göre hareket eden bir taşeron sistemi oluşturabilir.

 

Nasyonal Sosyalizm: kendi içinde İslamiyet’e dayalı sosyalizm olabilir. Diğer ülkelerle ise başka düzen içinde ilişki kurarlar. Adil Düzen’in bütün kuralları çalışacaktır. Yani fiyatları üretici ve tüketiciler koyacaklar. Aracı fiyatlara ve ücretlere karışmayacak sadece alacağı belli kârlarla veya vergilerle ekonomiyi düzenleyecektir.

 

O halde Türkiye’deki partilerin AK Parti ile rekabette olabilmeleri için ondan daha ileri bir şey yapmaları gerekir. Adil Düzen’i anlayarak öğrenmelidirler. Onu kabul etmek zorunda değildirler ama Adil Düzen onlara yeni ufuklar açacaktır.

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
22.11.2014
15:00

http://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/suleyman-karagulle/yorgan-gider-suriye-sorunu-biter-mi-8477.html





Sayı: 283 | Tarih: 16.11.2014
Can Dündar
Emekli Bir Seks İlahı
Mistik Şirk
1192 Okunma
Vahap Alma
Yusuf Kaplan
Dünya Osmanlıya gebe!
İki küresel sorun!
1158 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek
Mahir Kaynak
CHP’deki Dönüşüm
Adil Düzen ve Diğer Düzenler
1118 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Soru ve cevaplarla 9'u 5 geçe meselesi
9.05 ibadeti
1065 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Şimdi sıra kafaları da değiştirmeye geldi
Değişim
1065 Okunma
Tayibet Erzen