Kim Kazansın?
1022 Okunma, 1 Yorum
Mahir Kaynak - Star
Süleyman Karagülle

02/11/2014

- Suriye ve Irak’ta Kürt ve Sünni çatışması devam ediyor. Uzaktaki çatışma ülkeye etki etmez. Yakındaki halkı ikiye böler. İktidardakiler de zor durumda kalırlar.

- Çatışma devletler arasında değildir. Çatışma sermaye ile devletler arasındadır. Irk veya din arasında değildir. Sermayenin doları bu fitneye götürmektedir. Çözüm doları uluslararası para olmaktan çıkarmaktadır. Bu da ancak İstanbul’da kurulacak kredileşme kooperatifinin çıkaracağı altın bonosu ile mümkündür. Bunu bizzat Sermaye yapabilir. Faizden ve sömürüden vazgeçer ve yine ekonomide etkili olmaya devam eder. Yoksa etkisini kaybedecektir. Bu tarihi kaderin bir sonucudur. Kimse değiştiremez.

 

- Ortadoğu’da çıkarı olan büyük güçlerden kimin kazanacağını tahmin edip onunla bir olmak gerekir. Kürtler Türklerin yanında yer almak durumundadır.

- Ortadoğu’daki savaş dört etkin güç arasında değildir. Bunlardan birinin kazanması söz konusu değildir. Türkiye bu dört güce karşı eşit durursa Türkiye beşinci etkin güç olabilir. İslam alemini de Sermaye’nin etkisinden uzak tutar. Sermaye kendi alanına çekilir, tekelcilikten vazgeçer, ilme, dine ve siyasete baskısını kaldırır. Türkiye Ortadoğu’da yalnız Kürtlerin değil, Arapların ve Yahudilerin de dayanışma ortağı olur. Gelecekte bu olacaktır.

 

- Türkiye’de iktidar, ABD-Rusya-Türkiye birliğindedir. Muhalefet ise AB-Çin-Türkiye tarafındadır. Ortadoğu’dan sonra çatışma alanı İran ve Afrika’dır.  Rusya’nın iç yapısına Türkiye etkili olabilir.

- Obama ve Putin Türkiye’yi yanlarına alarak Müslümanları Sermaye’nin tetikçiliğini yapmaktan uzak tutmaktadırlar. Türkiye Adil Düzen’i ortaklarına sunmakla sorunları çözmeye yardımcı olabilir. Adil Düzen demek halk yönetimi demektir. Merkezi güçler var olacaklardır ama hakim değil hadim olacaklardır.

 

08/11/2014

Ekonomideki Değişim

- Asıl savaş ekonomidedir. Silahlı çatışmada hangi taraf galip gelirse gelsin sonunda dünyaya ekonomi hakimdir.

- Çatışma Sermaye ile devletler arasındadır. Silahlı çatışmanın iki tarafı da Sermaye’ye aittir.  Devletler bu çatışmaları durdurmak istiyorlar ama başaramıyorlar. Çünkü karşılıksız para olarak doların hakimiyeti sürüyor. Yakın zamanda doların hakimiyeti bitecek ve Sermaye de kendi alanına çekilecektir. Sermayesiz dünya devam edemez ama Sermaye’nin sömürüsünde de devam edemez. Sömürüden vazgeçen bir Sermaye ile dünya devam edebilir. Adil Düzen biraz daha ertelenir.

 

- 11 Eylül’den beri çatışmanın Sermaye ile siyaset arasında olduğunu söylüyorum. Bunun yanlış olduğunu var sayabiliriz.

- Çatışma siyasetle Sermaye arasındadır. Dinlerle ırklar arasında değildir. ABD ve Rusya ile AB ve Çin arasında değildir. Mahir Bey kendi var sayımını zaman zaman unutuyor.

 

- Sermaye ABD’ye ekonomik ambargo uygulayacak, Rusya’da da iç çatışmaları körükleyecek. Rusya ve ABD Türkiye’yi yanlarına alacak ve Türkiye etkili olacak. Zafer devletlerin olacak ama Türkiye’de iç siyaset çatışması seviyesine yükselecek.

- Putin, Obama Türkiye’yi yanlarına aldığı gibi Çin ve AB ile de birleşecekler. Sermaye yine de yenilmeyecek çünkü silahla para çatışırsa para yenilse de varlığını sürdürür. Silah yenildiği zaman varlığını sürdüremez. Çözüm insanlığın yeni para sistemine gitmesidir. Bunun çözümü de Akevler’de mevcuttur.

 

- ABD’de Obama kaybedebilir. Avrupa zor durumda kalır. İkinci dünya savaşında yenilenler varlıklarını daha güçlü olarak sürdürdüler. Bu savaşta yenilenler yok olur.

- İkinci Cihan savaşında savaştıran Sermaye idi, suni idi.  Yahudileri İsrail’de toplamak içindi. Şimdi ise ciddi savaş olmaktadır. Yenilen yok olur. Ne var ki yenilen devlet değil, Sermaye olacaktır. Onu yok edemezsiniz. Çünkü ekonomik kuruluşlar devletleri yönetmez. Sermaye siyasetten çekilecek, ilimden çekilecek, dinden çekilecek, varlığını sürdürecek.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:  

Dünya Adil Düzen'i Bekliyor

Bir hamile kadının en zor ve tehlikeli dönemi doğurma zamanıdır.  İnsanlık üçüncü dünya uygarlığına hamiledir. Adil Düzen’i doğurtacaktır. En tehlikeli ve zor günleri yaşamaktadır. Savaşlar olur. Bir taraf galip gelir ve sonra barış gelir. Siyasi savaşlarda durum böyledir.  Ekonomik savaşlarda ise mağlup olan diğerine kölelik yaparak yaşamaya devam eder. Biraz fazla çalışır, biraz az yer. O savaş daha az tehlikelidir.

Bugünkü savaş öyle değildir. Silahla dolar çatışmaktadır. Dolar merminin barutunu kesmekte, mermi de doları parçalamaktadır. Ne var ki doların yeniden üretilmesi çok kolay olmaktadır. Bu durumda silah yenilecek gibi gelir.  Gerçek böyle değildir.

Para silahlı gücü oluşturmakta ama parayı da silahlı güç para yapmaktadır. Silahlı güç istediği zaman pulu para yapabilir, istediği zaman da parayı pul yapabilir. Bugün neden bu yapılmaktadır? ABD’de başlayan siyaset sermaye çatışması, siyasetin zaferi doğrultusunda ilerledi. Önce ilk il seçimde demokratlarla cumhuriyetçiler başa baş gittiler,  yargı yoluyla cumhuriyetçiler iktidarda kaldılar. Son seçimlerde baskın bir galibiyet demokratların oldu. Böylece Sermaye eskisi kadar dünyada fitne, fesat çıkaramadı.

Ne var ki dolar etkisini sürdürdü ve Obama’ya baskı yaptı. Obama Sermaye ile uzlaştı. Dolaysıyla iki taraf şimdilik ara yolda yürüyorlar. Bunun anlamıştır. Eğer Obama tarafı kazanırsa üçüncü cihan savaşı çıkmadan patron Yahudiler ekonomiye hakim olacak Adil Düzen’in kendilerine verdiği alanda varlıklarını sürdüreceklerdir. III. Binyıl uygarlığı da Yahudilerin etkisinde gelecek denmektedir. Eğer patronlar değil de bankerler kazanırsa üçüncü cihan savaşı çıkacak ve üçüncü binyıl uygarlığına kanla başlanacak demektir.  

İki durumdaki fark şudur. İkinci şıkta çetin günler yaşayacağız ama Adil Düzen bozulmadan gelecektir. Birinci şık olduğunda Adil Düzen’e kolayca geçilecektir ama Adil Düzen dejenere edilecek, uzlaşarak geçilecektir demektir.

Eğer Erbakan başbakan olmasaydı, AK Parti anayasa ekseriyeti ile iktidar olmasaydı, Adil Düzen erkence gelirdi. Şimdi ise başka bahara kaldı. Bizim için ikisi de aynıdır. Kaderimizi bekliyoruz.

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
10.11.2014
10:13

http://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/suleyman-karagulle/muminlerin-ana-ozellikleri-ve-sorunlarin-cozumu-8392.html





Sayı: 282 | Tarih: 9.11.2014
Yusuf Kaplan
Peygamberi soluk ve medeniyet tasavvuru
Kınayıcının kınaması meselesi!
1409 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Bakanların istifası kazaları şöyle önler
Suçlu bakan
1120 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Can Dündar
Bir Fotoğrafın Anatomisi
Ürkeklik
1113 Okunma
Vahap Alma
Mehmet Barlas
Siyasetin cephelerinde farklı durumlar var
T.C vatandaşı olmak bir ayrıcalıktır!
1038 Okunma
Tayibet Erzen
Mahir Kaynak
Kim Kazansın?
Dünya Adil Düzen'i Bekliyor
1022 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Ali Bulaç
Cemaatler arası çatışma ve iktidar
Çıkar Paralelliği
1017 Okunma
Zafer Kafkas


© 2024 - Akevler