Siyasetin cephelerinde farklı durumlar var
1040 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

05.11.2014

Eğer siyasetteki gelişmeleri yakından izlemekteyseniz, Türkiye'de bir "İktidar sorunu" veya "İktidar boşluğu" olmadığını görürsünüz.
Tabii ki AK Parti iktidarını zorlayan meseleler yok değil... Örneğin Kürtler adına siyaset yaptıklarını varsaydığımız kesimlerin bir bölümünün "
Çözüm Süreci"nde, "Çözüm" ile "Demokrasi"yi birlikte telaffuz etmemelerinden ötürü, bu süreç yeni bir dönüm noktasında. Bugüne kadar "Çözüm Süreci"nde devletin muhatap kabul ettiği bazı kesimler, ne yazık ki demokratik siyaset yerine terörü ve şiddeti yöntem olarak seçmiş görüntü verdiler.
Ama neticede AK Parti iktidarı, bu yeni duruma karşı "
Çözüm Süreci"nin ancak "Güvenlik ve istikrar" ile birlikte bir sonuca varabileceğini vurgulayan yasal ve idari adımları hemen attı... Yani başta da söylediğimiz gibi bir iktidar boşluğu veya kararsızlık yok.

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2014/11/05/siyasetin-cephelerinde-farkli-durumlar-var

 

Yorum:

T.C vatandaşı olmak bir ayrıcalıktır!

Gayet yerinde bir tespit. Ak Parti’de iktidar boşluğu yok. Başbakan işinin başında ve gayet aktif bir şekilde kendisinden beklenen hakimiyeti gösteriyor. Hükümet her ne kadar bu duruşuyla güven telkin etse de yolunda gitmeyen bir sürü şey var, bunları da görmezden gelemeyiz.

Çözüm sürecine diyecek pek bir şeyim yok. Zaman ve emek kaybı olarak görüyorum. Hala kendini bu ülkenin bir parçası olarak göremeyip, ısrarla azınlık statüsü isteyen ve bu doğrultuda imtiyazlar talep eden bir topluluk ve bu topluluğu muhatap alıp, ötekileştirmeye çalışan bir hükümetten ben kendi adıma isabet beklemiyorum.

Çözüm bellidir, dolambaçlara mahal yoktur. Vatandaş kimliği olan herkes aynı kanuna ve muameleye tabi olmalıdır, o yüzden çalışılacaksa vatandaşlık kimliği ve hakları üzerinde çalışılmalı. Komşularımız savaştayken ve biz de sıcak olmasa bile savaşın soluğunu hissediyorken ve ülke daha da büyümesi beklenen bir mülteci kriziyle sarsılıyorken acil olan ihtiyacın vatandaşlık düzenlemesi olduğunu düşünüyorum. Birilerinin kaprisleriyle uğraşılacağına zaman ve emek buna harcanmalı aksi taktirde ülke nüfusunun hızla ve kontrolsüz bir şekilde büyümesi, gerek iş alanında haksız rekabetlere yol açıp kayıt dışı ekonomiyi beslemesi açısından, gerek diğer sosyolojik bozukluklar açısından halkın öfke ve muhacir düşmanlığı körüklenecektir.

Türkiye’nin bölgedeki önemi ortadadır bu yüzden global yaklaşımlar kaçınılmazdır. T.C vatandaşlığına burun kıvıranlar bu kimlik için binlerin can attığını bilmeli ve bu ayrıcalıklarından dolayı daha fazla nankörlük etmeyip Allah’a hamd etmelidirler.

Evet, bugünün coğrafyasında Türkiyeli olmak bir ayrıcalıktır, tabii kıymetini bilene.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 282 | Tarih: 9.11.2014
Yusuf Kaplan
Peygamberi soluk ve medeniyet tasavvuru
Kınayıcının kınaması meselesi!
1412 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Bakanların istifası kazaları şöyle önler
Suçlu bakan
1121 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Can Dündar
Bir Fotoğrafın Anatomisi
Ürkeklik
1115 Okunma
Vahap Alma
Mehmet Barlas
Siyasetin cephelerinde farklı durumlar var
T.C vatandaşı olmak bir ayrıcalıktır!
1040 Okunma
Tayibet Erzen
Mahir Kaynak
Kim Kazansın?
Dünya Adil Düzen'i Bekliyor
1023 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Ali Bulaç
Cemaatler arası çatışma ve iktidar
Çıkar Paralelliği
1019 Okunma
Zafer Kafkas


© 2024 - Akevler