Aynı filmi 40 kez izleyip yine de sonunu merak ed
1068 Okunma, 1 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

26.06.2014

Aynı filmi 40 defa izleyip "Acaba bu filmin sonu nasıl biter" diye merak eden bir seyirci kitlesi var ya... Bizim siyasal yaşamımızın belirli katılımcıları da, hepsi birbirinin tekrarı gibi olan ve kendi yazdıkları senaryolara göre gelişen olayları böyle izlemekteler...

Bunlar yeni senaryonun halk tarafından yazıldığını bilmiyorlar.

Büyük izleyici kitlesi eskisi gibi değil. "Halk iradesi"ne sadece figüran rolü verilen filmleri izleye izleye, bilinçlendi bu toplum... Türlü çeşitli darbeleri ve darbe girişimlerini gördük, öğrendik... Sadece askeri darbelerin değil, yargı darbelerinin de, cemaat darbelerinin de ve hatta tıbbi darbelerin de görgü tanıklarıyız hepimiz...

Analog çağda da, dijital çağda da medyaların nasıl çarpıtılmış algı üretebildiklerini görmedik mi? Sosyo-politik yaşamımız "Şeriat geliyor", "Komünizm geliyor", "Bölücülük geliyor" benzeri fobilere sahne kılınmadı mı?

 

Kurumsal çıkarlar

 

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/barlas/2014/06/26/ayni-filmi-40-kez-izleyip-yine-de-sonunu-merak-edenlerden-olmayin

 

 

Yorum:

Sürprize mahal yok

“Cumhurbaşkanı seçiminin sonucunun ne olacağını gerçekten bilmiyor musunuz?” diye sorarak bitirmiş yazısını Sayın Barlas. Ne yalan söyleyeyim bilemiyoruz. Görünürde her şey gayet net, herkes her şeyin farkında gibi ama gel gör ki icraat hiç de öyle olmuyor. Belki de öyle servis ediliyor, küçük bir kesimin tercihi genele yansıtılıyor.

Şahsım adına İhsanoğlu’na hiç ama hiç şans vermiyorum ve hiç umulmadık çevrelerden kendisine destek çıkılmasını şaşkınlıkla izliyorum. Yazarımızın başlığını hatırlayacak olursak iş biraz daha anlaşılır hale geliyor gibi.

Halkın nabzını çok iyi bildiğini sananlar son birkaç seçimdir iyice tökezlediler. Milli iradeyi dizginlediğini sananlar halkın bu ezber bozan tercihlerini niye ciddiye almıyorlar, yoksa bu son çırpınışları mı? Ağustos’a kadar her türlü kirli oyunu oynamaktan geri kalmayacakları artık herkesçe malumken, geriye bir tek aynı hezimete uğramaları için dua etmek kalıyor.

 

 

 

Tayibet Erzen


YorumcuYorum
Cüneyt Özcan
02.07.2014
18:01

Ekmeleddin İhsanoğlu o kadar fazla masonik örgütle içli dışlı olmuş ve ödül almış ki rakibi Recep Tayyip Erdoğan'ı bu hususta geçmiş. Demek ki kendisi kat kat fazla bağlı ilgili güçlere. Bu da bizi Mehmet Barlas'ın akla getirdiği sonuca yaklaşmaya itiyor. Başkanlık sistemi de gelir artık bu vesileyle:):)





Sayı: 263 | Tarih: 29.06.2014
Yusuf Kaplan
Ateist bir okuyucunun mektubu!
Bütün renkler Allahındır!
1181 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Aynı filmi 40 kez izleyip yine de sonunu merak ed
Sürprize mahal yok
1068 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Balyoz’un kahramanları
Hâkimlik sisteminin kahramanı hâkimleri atayandır
1066 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mahir Kaynak
BÖLGENİN HARİTASI
Doğrular ve Yanlışlar
1035 Okunma
Süleyman Karagülle


© 2024 - Akevler