CHP, üzerinde deney yapılan siyasi kobay konumund
1179 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

18.06.2014

Aslında siyaset bilimcilerin de, sosyologların da hayal edemeyecekleri çaptaki bir deney CHP üzerinde yapılmakta... Tıp alanındaki bu tür deneylerde, bir organizmaya yabancı bir madde verilir ve bu yabancı maddeyi organizmanın hangi süreçte reddedeceği gözlemlenir.
CHP üzerindeki deneyde ise bu partiye sürekli yabancı isimler verilip, "
Derin CHP"nin bunları hangi süreçte reddedecekleri gözlemleniyor. Bunun bir örneği yerel seçimlerde Ankara'daki CHP adayının damardan bir MHP'li olması değil miydi? Şimdi de Ekmeleddin İhsanoğlu'nun CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak benimsenmesi, bu deneyin yeni bir aşaması olabilir?
Kılıçdaroğlu'na ve ekibine bu deneyimi sürdürmeleri konusunda acaba kim akıl veriyor sorusuna verilebilecek cevaplar birden fazla... Bazılarına göre bu aklın arkasında Kemal Derviş varmış...

 

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/barlas/2014/06/18/chp-uzerinde-deney-yapilan-siyasi-kobay-konumunda-mi

 

Yorum:

CHP’deki Paraleller

CHP 6 oktan uzak, toplama bir parti olma yolunda gayet emin adımlarla ilerliyor.

Daha önce iyi kötü bir sol vardı, yine azınlıktı ama en azından rengi belliydi. Başörtüsüne dibine kadar karşıydılar, büyük bir keyifle de dile getiriyorlardı. Öyle şimdilerde olduğu gibi miting alanlarına bir yandan da çarşaflıları sokma dertleri yoktu. Doğru olan da buydu. Halktan uzak, kendi elit dünyalarında Kemalizm ülküsüyle yaşıyorlardı. Şimdi ne yapıyorlar?

Oy alabilmek için her şeyi yapıyorlar.

Geç kaldılar. Artık halk uyandı ve dinine sahip çıkıyor, ülkesine sahip çıkıyor. Koyun gibi güdülecek, ezilecek bir kitle yok karşılarında. Bunu anlayınca işi melezliğe vurdular. Bunu yapacaklarına esaslı bir muhalefet olmaya çalışsalar, kendi ideolojilerini koruyarak, hem şimdikinden daha saygın olacaklar, hem de başarılı bir muhalefetle iktidarı zorlayarak vatana, millete bir faydaları dokunacak.

Tasfiyenin eşiğinde olan bu CHP akbabalara bile iş bırakmayacak gibi görünüyor.

Paralel, paralel deyip duruyoruz, paraleli yanlış yerde Pensilvanya’da arıyoruz ama paralelin alası CHP’de kamp kurmuş, oradan oraya oynatıyor Kılıçdaroğlu’nu, bunu görmüyoruz.

Şimdi de malum kesimin çıkarları doğrultusunda görev yapacak bir zatı, ta yıllar öncesinden ayarlıyorlar ve piyasaya CHP’nin elinden sürüyorlar. Bu çıkış bile İhsanoğlu’nun herkesi kucaklayacak biri olmadığını, olamayacağını gösteriyorken, sırf Erdoğan’a olan garezleri yüzünden kimsenin bu gerçeği atlamamasını umut ediyorum. Unutmayalım ki, mesele Erdoğan ve ötekiler savaşı değil, mesele memleket meselesi. Erdoğan’lar gelir, gider. Duygusal davranmayalım, aceleci olmayalım.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 262 | Tarih: 22.06.2014
Yusuf Kaplan
Çatı katının üç kobayı neyin adayı?
TÜRKİYE'NİN KAFASI!
1225 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Öyle vurulmaz böyle vurulur
Huylanmak
1225 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
CHP, üzerinde deney yapılan siyasi kobay konumund
CHP’deki Paraleller
1179 Okunma
Tayibet Erzen
Mahir Kaynak
İç Politika
Bölünme güçlenme demektir!
1063 Okunma
2 Yorum
Süleyman Karagülle


© 2024 - Akevler