"Krizler takvimi"nin bir yaprağı da dünü gösteriy
1000 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

26.04.2014

Dünkü yazımda her yıl için geçerli olacak bir "Krizler takvimi" yapmıştım...
Bu takvimi hatırlatayım:
- Anayasa Mahkemesi'nin, Yargıtay'ın, Danıştay'ın kuruluş yıldönümleri, 23 Nisan, 19 Mayıs ve 29 Ekim gibi Cumhuriyet'in ulusal bayramları, 1 Mayıs gibi günler ve Atatürk'ün ölüm tarihi olan 10 Kasım, nasıl olsa birilerinin "
Rejim tehlikede" konulu mesajlarına sahne olacak ve "Rejimin tehdidi" olarak gösterilenler bunlara cevap verince, siyasi gerginlikler ya da krizler tırmanacaktır.
Bu yazının yayınlandığı gün, "
Krizler takvimi"nin gerçekliğinin kanıtlanmasından ötürü, son derece mutsuz olduğumu söylemeliyim.
Anayasa Mahkemesi'nin 52'nci kuruluş yıldönümü için düzenlenen törende Başkan Haşim Kılıç, siyasete ilişkin sert mesajlar vererek bir bardak sudaki fırtına şiddetinde bir kriz yarattı.
Ve dün "
Krizler takvimi"ne ilişkin gelişmeler için öngördüklerim de doğrulandı.

Alışılmış gelişmeler

 

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/barlas/2014/04/26/krizler-takviminin-bir-yapragi-da-dunu-gosteriyordu

 

Yorum:

 

Gerçek ve Yalan Arasında

Bu krizler takvimi, gündem oluşturup halkı uyutma politikasıdır. Bu hep yapılır ki insanlar asıl meseleleri düşünecek zamanı bulamasınlar ve böyle oluşturulan suni gündemlere kafa yorsunlar.

Dünyada da durum buna yakındır. Gerçek sorunlarla kimse ilgilenmek istemez ama fantezilerle herkes ilgilenir. Bugün futbol, moda, sinema ve müzik çok etkin olup, milyonlarca insanı peşinden sürüklemektedir ancak temelde bunların kimseye bir faydası olmamaktadır.

Sanatın toplumda önemli, sanatçının değerli olacağı zaman ancak Adil Düzen’in hâkim olacağı zaman olacaktır. İnsanlık can çekişiyor, hayati sorunları vardır. Bu durumda sanat önceliğimiz olamaz.

Beyin keyif verici şeylerle uyuşmak istiyorken ve sömürü sermayesi de tam bu amaca hizmet için sanatı kullanıyorken, siyaset yanlış ellerdeyken, biz Müslümanlar bu kadar tembelken ve en önemlisi Kuran neredeyse hayattan kopmuşken gündem elbette ki çöpten ibaret olacaktır, kimse asıl sorunları göremeyecektir.

Tüm sistemler çatırdıyorken sıra Adil Düzen’in hayata geçmesine gelmiştir. Dünya O’na doğru gidiyor. Hiç kaçışı yok Allah nurunu tamamlayacak, kimin eliyle olacağına da O karar verecek. Çalışmaya devam.

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 255 | Tarih: 4.05.2014
Yusuf Kaplan
Yersiz ve dilsiz bir çağrı,çağını kurabilirmi?
Kuran İslam'ından söz etmek!
1299 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mahir Kaynak
Anlamlı eylem
Durum
1120 Okunma
9 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Yasaklayacağınıza izin verseydiniz
Kutsal mekânlar
1027 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
"Krizler takvimi"nin bir yaprağı da dünü gösteriy
Gerçek ve Yalan Arasında
1000 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler