Vefasızlık: Billahi değmez...
1143 Okunma, 1 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

Yolda çevirip soruyorlar, nedir bu hal diyorlar. İmtihan oluyoruz, diyorum. Daha önce yaşamadığımız kadar ağır bir imtihandan geçtiğimizi düşünüyorum, diyorum. Arkasından, ne yapmalıyız? sorusu geliyor. Mümince duruşlarımızı bozmasak, diyorum. Sabır, sekine, hüsnüzannı muhafaza, üslup güzelliğini koruma, mukabele-i bilmisil hiddetine kapılmama, önemli diyorum. Geçen baş başa görüşmede bir doktor arkadaş, sizin hüsnüzannınız da çok fazla değil mi, bu kadar hakarete, aşağılamaya karşı öfkelenmemiz yanlış mı? diye tepki gösterdi. Ama biz hüsnüzanna memur değil miyiz? dedim. İlave ettim; “öfke ile kalkan zararla oturur. Hukukun üstünlüğünü, adil yargının işleyişini talep etmenin dışında yol aramamak lazım…”

 

http://www.zaman.com.tr/huseyin-gulerce/vefasizlik-billahi-degmez-_2205738.html

 

Yorum:

 

Mümince Duruş

 

12 yıldır işbirliği içerisinde ülkeyi yöneten ve islami duyarlılığı yüksek olarak bilinen iki camianın birbirine düşmesinin sebebi zaten mümince duruş sergilememeleridir.

 

İkiside Kuran'a göre hareket etmeyip camialarının çıkarları doğrultusunda kötüye, zararlıya, yanlışa, zulme yeri geldi meylettiler ve başvurdular, yeri geldi sessiz kaldılar.

 

İkiside kendilerini uyarma çabasında olan kardeşlerine karşı kör, sağır olmayı tercih ettiler.

 

Uzunca bir zamandır mümin duruşundan uzaklaşanların mağduriyet psikoloji ile mümince duruştan bahsetmesi bana Kuran'ın bir ayetini hatırlatıyor.

 

 "İnsana bir zarar dokunduğu zaman Rabbine yönelerek Ona yalvarır. Sonra kendi tarafından ona bir nimet verdiği zaman daha önce Ona yalvardığını unutur ve Allah’ın yolundan saptırmak için Ona eşler koşar. De ki: Küfrünle az bir süre yaşayıp geçin! Şüphesiz sen cehennemliklerdensin.   (Zümer / 8)

 

Allah'ı, nimetler bahşedildiği zaman da hatırlamaktır, mümince duruş.   

 

Zafer Kafkas


YorumcuYorum
Cüneyt Özcan
27.03.2014
10:21

Fethullah Gülen, ADL başkanıyla sarılmaktadır. El ele gönül gönüle Sermayenin yanındadır. FBI'ın çalışma ortağıdır. Recep Tayyip Erdoğan ise aynı ADL başkanından ödül almıştır. BOP eşbaşkanlığı yapmıştır. O da sermaye ile el ele gönül gönüle iş yapmaktadır. Kerhen giydiği gömleği memnuniyetle mason cübbesiyle değiştirmiştir. Her ikisinin de şahsi hırs ve hayaleri vardır. Sahipleri tarafından piyonluktan at-fil olma payesini almaya çalışmaktadırlar. Şahsi hırsları görevlerinin üzerine çıkmıştır ve bazı noktalarda çatışmışlardır. Biri Erbakan ile tenakür halindedir. Yani Kur'anî düzeni inkâr etmektedir. Diğeri de Karagülle'ye edepsizlik etmiştir. Çünkü o da Kur'anî düzeni inkâr etmektedir.

Mağrur sermaye köleleri Kur-anî düzenin gelmesini engelleyemeyeceklerdir.





Sayı: 249 | Tarih: 23.03.2014
Mahir Kaynak
Devleti Güçlendirmek
Güçlü Devlet
1278 Okunma
3 Yorum
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
'Türkiye'düşerse insanlığın umutlarıda suya düşer
İkinci 10 yıllık Erdoğan dönemi mi?
1196 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Yasakçı yaratan karanlık
İslami ve İslami olmayan
1183 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Hüseyin Gülerce
Vefasızlık: Billahi değmez...
Mümince Duruş
1143 Okunma
1 Yorum
Zafer Kafkas
Mehmet Şevket Eygi
“Dini ve Namusu Olanlar Kazanamazlar”
Tüm İnsanlık İçin
1141 Okunma
Emine Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Aklı burada vücudu orada olmak sorunsalı
Hicret Demokrasisi
1074 Okunma
Tayibet Erzen