Masumiyete dokunmak...
889 Okunma, 2 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

Şunda mutabıkız; devlet bünyesinde, seçilmiş sivil iradeye karşı hukuk dışına çıkmış, amirlerinden değil de başkalarından talimat alan bir yapı varsa buna göz yumulamaz. Onları bulmak, hukuk içerisinde kalarak, mahkeme kararlarıyla cezalandırmak kimseyi rahatsız etmez. Çünkü ülkeye, insanımıza ve insanlığa yararlı olma, savaşlardan bıkmış dünyamıza bir de barışı deneme fırsatı sunma adına bir tane Hizmet Hareketi var. İçeride farklı, dışarıda farklı Hizmet anlayışı yok. Yıllardır şehirlerde, ilçelerde, Hizmet insanlarıyla bire bir tanıştım. Esnafı, işadamı, öğrencisi, öğretmeni, işçisi, memuru binlercesi ile 30 yıldan beri ruberu tanışıklığım var. Hep iyi insanlar, dürüst insanlar, sancılı insanlar, Allah’ın rızasından başka niyeti olmayan insanlar gördüm. Allah ile irtibat olmayınca hayat kocaman bir yalan diyen bu insanlardan kimseye, bu ülkeye zarar gelmez, vatana zarar gelmez, devlete zarar gelmez. Bu masumiyete, en ağır yaftalarla laf etmek inancım odur ki, Gayretullaha dokunur.

 

Yorum:

 

Kendi Yaptıklarınız Yüzünden

 

Uzun yıllardır farklı islami algıları nedeniyle çok fazla bir araya gelemeyen birbirlerinden pek de hazzetmeyen iki camia olan Milli Görüş ve Gülen camiası hiçbir zaman ortak bir projenin içerisinde olmadılar.

 

Küresel her türlü dini ve siyasi güç ile uzlaşmayı ve diyaloğu kendi camiasının çıkarları için gerekli gören zihniyet ile tüm insanlığın huzur ve güvenini kendisine dert edinen ve bu sebeple diğer camianın beraber çalıştığı ifsat güçleri ile çatışma halinde olan Milli Görüş'ün ortak bir noktada buluşması zaten düşünülecek bir durum değildir.

 

Milli Görüş'ün parçalanması ve Akp'nin kurulması ile bir araya gelmesi düşünülemeyecek bu ekipler aynı merkezin çıkarları çerçevesinde ortak hareket etmeye ve iktidarın nimetlerinden birlikte faydalanmaya başladılar. Hikaye esasında burada başlıyor.

 

Uzun süre iktidarda olmanın da katkısı ile genel bir istikrar tablosu varmış gibi görünsede ülkemizin temel sorunlarında bir gelişme sağlanamadı, gelir adaletsizliği giderek arttı, eğitim iyice karmaşık bir hal aldı, yargı hususundaki gerilemeden bahsetmeye bile gerek yok sanırım, sağlık sistemimiz iyi mi, kötü mü kimse birşey anlamıyor, velhasıl elimizde bu sürede yapılan yollar ve marmaraydan başka birşey kalmıyor.

 

Kötü bir tablo çiziyor gibi görünsek de gördüklerimiz maalesef bunlar. Bu tabloyu ortaya çıkaran, iktidarı paylaşan bu iki camiadır. Her ne kadar yakın gözükseler de Allah'tan uzaklaşmaları, O'nun istedikleri yerine başkalarının arzularını yerine getirmeleri sonucu Allah'ın gazabına uğramış ve birbirlerini yemeye başlamışlardır. Her iki camiada başlarına gelenlerin Allah'tan uzaklaşmaları sebebiyle olduğunun farkına varmadan ve gereğini yerine getirmeden yani Adil Düzen'e kulak vermeden ne kendilerine ne de çevrelerine faydalı olabileceklerdir.

 

"Bu, ellerinizin önceden takdim ettiği işler yüzündendir. Yoksa şüphesiz Allah kullara zulmedici değildir." (Enfal / 51)

 

Allah hakkı görmeyi nasip etsin.  

 

Zafer Kafkas


YorumcuYorum
Tayibet Erzen
19.01.2014
19:30

"Her iki camiada başlarına gelenlerin Allah'tan uzaklaşmaları sebebiyle olduğunun farkına varmadan ve gereğini yerine getirmeden yani Adil Düzen'e kulak vermeden ne kendilerine ne de çevrelerine faydalı olabileceklerdir."

Mevcut tabloyu çok iyi özetlemişsiniz. Etki altında kalmadan hakkı teslim ettiğiniz için Allah razı olsun.

Reşat Nuri Erol
21.01.2014
08:53

http://haber.stargazete.com/yazar/ben-bu-yazilari-neden-yaziyorum/yazi-832497





Sayı: 240 | Tarih: 19.01.2014
Mehmet Şevket Eygi
Müslümanlar Kıyasıya Savaşırken
Kuran'dan Uzaklaşmanın Sonucu
1253 Okunma
Emine Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
'Obüyük dilini koparırız'(!)
Susmamak yetmez!
1063 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mahir Kaynak
Savunma nasıl olmalı?
MİT
1048 Okunma
3 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Başbakan Erdoğan için 7 adımda çıkış yolu
Çırpınışlar
1043 Okunma
2 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
"Meşru devlet"e karşı şimdi de "kayıt dışı devlet
Paralel Devlet
1017 Okunma
Tayibet Erzen
Hüseyin Gülerce
Masumiyete dokunmak...
Kendi Yaptıklarınız Yüzünden
889 Okunma
2 Yorum
Zafer Kafkas