'Erdoğan'Erdoğandan fazla birşeydir.
1277 Okunma, 0 Yorum
Yusuf Kaplan - Yeni Şafak
Ali Bülent Dilek

'Erdoğan', Erdoğan'dan daha fazla bir şeydir

Yusuf kaplan

15 aralık 2013

………………….

PES DOĞRUSU!

Yazımda, Batılılar tarafından sömürgeleştirilemediğimiz hâlde, kendi kendimizi sömürgeleştirme başarısı (!) gösteren tek ülke olduğumuzu, Özal'la birlikte hız kazanan iki yüzyıllık modernleşme / sekülerleşme sürecinin genç kuşaklarımızı 'kültürel intihar'ın eşiğine sürüklediğini, uzun uzadıya tahlil ettikten sonra, 'böyle bir şeyi, hiç bir sömürgeci ülke, hiç bir emperyalist güç, istese bile gerçekleştirmezdi' diyorum.

Ve 'Türkiye, kendi kendini sömürgeleştirecek idiyse, ne diye sömürgecilere karşı bağımsızlık savaşı verdik ki?' diye soruyorum.

Cemaat medyası, iki yüzyıllık modernleşme serüvenimize ilişkin yaptığım bu okumayı, getirip dershane ve hükümetle yaşanan kriz meselesine 'meze' yapıyor! Pes doğrusu!

Ve bazı internet siteleri, ipin ucunu kaçırarak, Erdoğan'ın fotoğrafının yanına benim fotoğrafımı yerleştiriyor ve 'Yusuf Kaplan, Erdoğan'a, 'böyle bir şeyi, hiç bir emperyalist güç, istese bile gerçekleştirmezdi!' dedi', diyerek, benim bu sözle dershanelerin kapatılmasını kastettiğim çarpıtması yaparak, benim yazımla, Erdoğan'ı vuruyor! El-İnsaf!

Bu yetmiyor, 'Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'a İş Çıktı' diyerek ilkel bir çağrıda bulunmaktan çekinmiyor! (Ama Yalçın'ın, benim fikirlerimi önemseyen yakın bir arkadaşım olduğunu bilmiyor tabii!)

Ama aynı yazıda, 'bu kültürel intiharın önüne geçecek ve Türkiye'nin önünü açacak tek lider Tayyip Erdoğan'dır', dediğim cümlemi görmüyor bile!

Yine aynı yazıda, 'Abdülhamid'in başına gelenler, Erdoğan'ın başına da gelirse... Vay Hâlimize!' başlıklı önceki yazımı özellikle hatırlatmamı da görmüyor!

BUNU BANA NASIL YAPARSINIZ?!

Ne diyeceğimi bilemiyorum, gerçekten! 'Bunu bana yapmamalıydınız', diyorum sadece! Ben bu ilkel muameleyi, böylesine çirkince 'kullanılmayı' haketmedim çünkü!

Bu zor süreçte, büyük risk alarak, Müslümanca bir duyarlıkla, -çokça eleştirdiğim-Müslüman bir cemaatin zarar görmemesi için çırpınan, adaletten, hakkaniyetten, kardeşlikten ve vicdandan yana tavır koymaktan çekinmeyen bir Müslüman yazara yapılmaz ki bu!

NE OLURSA OLSUN, 'ADALET,

HAKKANİYET VE HAKİKAT', DİYECEĞİM!

Buna rağmen, ben yine adaletten, hakkaniyetten ve hakikatten yana olmayı sürdüreceğim.

İdealimdeki eğitim modelinden fersah fersah uzak olmasına rağmen dershanelerin, bu ülkenin -özellikle doğudaki- genç kuşaklarının İslâmî aidiyet biçimlerini korumada, hayatî bir rol oynadığını söylemeye devam edeceğim.

Hükümetten, bu 'anlaşmazlık' sürecinde alacağı kararlarda, kardeşliği, istişareyi ve Hizmet hareketinin (örneğin Mavi Marmara olayında, başörtüsü mücadelesinde, Müslümanların pek çok sorunlarında takındığı tavrı hiç bir şekilde tasvip etmesem de) ülkeye yaptığı hizmetlerin küçümsenemeyecek çapta olduğunu aslâ gözardı etmemesini hatırlatmaya devam edeceğim.

Son olarak, Cemaatin yayın organlarının, bu yapılan çirkinlikten ötürü, bana bir özür borçları olduğunu, fenâ hâlde kul hakkına girdiklerini hatırlatıyorum.

ELEŞTİRİLERİMİN ARKASINDAYIM

Bu arada, Tayyip Bey'le ilgili olarak söylediklerimin arkasındayım.

Abdülhamid'in düştüğü akibete düşmemesi için yaptığım eleştiri ve önerileri, Tayyip Bey'in önemseyeceğinden ve ciddiye alacağından hiç kuşku duymuyorum.

Çünkü Tayyip Bey'in de, pek çok bakan ve milletvekili dostumun da, dershane meselesi dâhil pek çok meselede söylediklerimi önemsediklerini, ciddiye aldıklarını biliyorum.

ERDOĞAN, İÇ VE DIŞ

KUŞATMAYI YARACAK KİŞİDİR

Yazılarımı düzenli takip eden okuyucular, benim kişilerle değil, fikirlerle ilgili olduğumu iyi bilirler.

Erdoğan'la ilgili ilk kez bu kadar açık ve net yazdım. Öyle yapmak zorundaydım; çünkü hem Türkiye'nin hem de bölgemizin kritik bir dönemeçten geçtiği, çepeçevre kuşatıldığı bir zaman diliminde, Türkiye'de ve bölgemizde küresel sistemin baskılarına direnen, oyunlarını görebilen ve püskürtebilen 'tek adam' o.

Gerek Türkiye'deki vesayet sisteminin gerekse küresel vesayet sisteminin kodlarını en iyi çözen ve bu kodları kırarak çifte kuşatmayı yaracak sembolik güce ulaşan tek kişi Erdoğan çünkü.

ERDOĞAN, NEDEN

ERDOĞAN'DAN FAZLA BİR ŞEYDİR?

'Erdoğan', Erdoğan'dan daha fazla bir şey çünkü: Tıpkı rahmetli Erbakan ve Abdülhamid gibi bir sembol'e dönüştü Erdoğan da.

'Erdoğan'ın Erdoğan'dan daha fazla bir şey olduğunu, Endonezya'dan Yemen'e, Srilanka'dan Güney Afrika'ya, Balkanlar'dan Arap dünyasına kadar yaptığım seyahatlerde, halklarla ve yöneticilerle yaptığım görüşmelerde bizzat gözlemledim, tanık oldum ve bunları paylaştım sizlerle.

Basit bir şey değil bu. Bunu, bu ülkenin her insanı önemsemeli ve ciddiye almalı. Böyle sembolleşen isimler çıkarmak öyle kolay olmuyor. Çıktığında da yıpratmak değil, kıymetini bilmek gerekiyor.

SEMBOL ŞAHSİYETLER, ZAMANLARINI AŞAR, YENİ KAPILAR AÇARLAR

Unutmayalım: Semboller gibi, sembol şahsiyetler de, kendi zamanlarında yaşamazlar; yaşanan gerçekleri aşar, zamanın ve mekanın ötesine taşacak bir yolculuğun kapısını aralarlar.

Bir toplumun, bir medeniyetin, keşfedilmeyi ve harekete geçirilmeye bekleyen kültürel genlerini, genetik anlam haritalarını varoluşa kışkırtırlar.

Bu, onların bile farkedemeyecekleri bir lütuftur topluma.

O yüzden, 'Erdoğan', Erdoğan'dan daha fazla bir şeydir, diyorum.

Ve Erdoğan'ın genç kuşakları kültürel intiharın eşiğine sürükleyen medya, kültür ve eğitim rejiminde yaşadığımız fiyaskoyu göreceğinden ve bu üç alanda önümüzdeki süreçte önemli atılımlara imza atacağından kuşku duymuyorum.

Son söz: Cemaat medyası, Erdoğan'la ilgili yaptığım bu tanımlamaları çarpıtmak yerine olduğu gibi yayımlamaya başladığı zaman, bizim önümüzde kimse duramaz, diyorum, vesselam.

http://yenisafak.com.tr/yazarlar/YusufKaplan/erdogan-erdogandan-daha-fazla-bir-seydir/44112

yorum;

ÇOLUK, ÇOCUK,BALON.

Keşke olmasaydı.

Ama oldu.

Çünkü daha olgunlaşmamıştı.

Şimdi olgunlaştı mı?

Biraz.

Komşu yağması.

Baba mirası değil.

Şartlar…

Bence sırası geldi.

Fecri sadık’ın.

Yani.

ADİL DÜZEN PARTİSİ’nin

Ömrümce bunu bekledim.

Karınca kararınca çalışarak…

 

 

 

Ali Bülent Dilek






Sayı: 235 | Tarih: 15.12.2013
Mahir Kaynak
ABD’yi Ziyaret
ABD ve İsrail
1733 Okunma
11 Yorum
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
'Erdoğan'Erdoğandan fazla birşeydir.
Çoluk,çocuk,balon.
1277 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Demek devletin bir mahremi vardır ha
X Files
1108 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Başbakan Erdoğan haddini bilmez bir kişi galiba
Fazla mı sabırlıyız ne!
1048 Okunma
Tayibet Erzen
Mehmet Şevket Eygi
Koruyalım Korunalım
Kuran'la Erken Tanışalım
1043 Okunma
Emine Hocaoğlu