Boğazımı sıkan eli tutmayayım mı?
1020 Okunma, 0 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

Bazı dostlara da ayrıca sitem etmek istiyorum. Meseleyi cemaat-hükümet kavgası gibi görerek, bize dönüp bırakın bu kavgayı” diyorlar. Ne olur yapmayın, dostun gülü derin yaralıyor. Siz bu konuyu kavga gibi mi görüyorsunuz? Bu meselenin haklısı haksızı yok mu? Hizmet kervanı eğitim üzerinden insanımıza ulaşıyor, gönüllere giriyor. Kendimiz kalarak dünyalara açılmak istiyoruz. Bir el, hem de dost bildiğiniz bir el gelmiş, boğazınızı sıkıyor. Yapma boğuluyorum, boğacaksın beni diye ikaz ediyorum, anlamıyor Feryat ediyorum durmuyor, elini tutuyorum. Siz, onun elini tutmama itiraz ediyorsunuz. Boğazı sıkan el ile onu tutan el bir mi? Elini tutarken, bazı arkadaşlar üslup ayarını tutturamamış, tasvip edemem. Onlar adına özür dilerim. Pire ısırığı gibi görün. Kendiliklerinden birkaç tanesi sıçramışlar, ısırmışlar. Şimdi bütün kabahatimiz bu mu? Allah aşkına, pire için yorgan yakılır mı? Memleket yakılır mı? Demokratikleşmeye, istikrara, huzura kastedilir mi?

 

Yorum:

 

Özgür Bırakın Gitsin

 

Hükümet dershaneleri kapatacağına tek tip eğitim sisteminden kurtuluşun çarelerini aramalıdır. Devlete ait okullarda ve özel okullarda dayatmacı müfredat yerine her türlü eğitim kurumunun bu dayatmalardan sıyrılmalarına imkan tanınması, vatandaşa eğitim göreceği kurumu seçme hakkının verilmesi en doğru yoldur.

 

Kısa vadede şöyle bir uygulama yapılabilir. Ortaokuldan sonra isteyen özel okula, isteyen dershaneye, isteyen etüt merkezlerine vs. giderek, isteyen özel dersler alarak çalışmalarını sürdürür, üç yıl sonra yapılacak üniversite sınavına özgürce istediği kurumda hazırlanır. Tercih edilen kurumlar , öğretmenler bütçeden paylarını artırarak alırlar ve bu sayede eğitimin kalitesi artırılarak rekabet ortamı sağlanabilir. Sınav sonuçlarına göre başarılı kurumlar varlıklarını sürdürür, başarısız olanlar da doğal olarak sistem dışına çıkar.

 

Devlet de asli görevi olan insanların özgürce istedikleri eğitimi istedikleri kurumdan alma haklarını korumuş olur. Zorlamalar, dayatmalar, şekillendirmeler özgür iradeye yapılmış saldırıdır ki bu zulümlerin en büyüğüdür.  

 

 

 

 

 

Zafer Kafkas






Sayı: 233 | Tarih: 1.12.2013
Mehmet Şevket Eygi
Dershane Bahane Kavga Derin
Tüm Dinler Haktır
1673 Okunma
13 Yorum
Emine Hocaoğlu
Ahmet Hakan
Cemaat’in yanında yanan yaşlar meselesi
Dershane kapatma zulmü
1107 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Abdulhamit öldü ama Abdulhamitler ölmez
İki kader ikilider
1097 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mahir Kaynak
Çözüm süreci
Çözüm Adil Düzen’de
1020 Okunma
3 Yorum
Süleyman Karagülle
Hüseyin Gülerce
Boğazımı sıkan eli tutmayayım mı?
Özgür Bırakın Gitsin
1020 Okunma
Zafer Kafkas
Mehmet Barlas
Kutsallar kullanılıyorsa maddi çıkarlar da devred
Müslümanlar
1016 Okunma
Tayibet Erzen