Darbeler
1080 Okunma, 3 Yorum
Mahir Kaynak - Star
Süleyman Karagülle

19/10/2013

 

-Darbeler sıradan suç değildir. Hissi değil, aklidir.

-Müdahale vardır, darbe vardır, ihtilal vardır. İhtilal rejimi değiştirmedir. Darbe iktidarı değiştirmektir. Müdahale ise bozulan hukuk düzenini yeniden askeri metotlarla düzeltmektir.  Anayasalarda sıkıyönetimler yer alır. Hukuki müdahale işe yaramadığı zaman askeri müdahale yapılır ve bu meşrudur. Müdahale edenlerin, bu müdahaleyi yapmak zorunda olup olmadıkları sonradan muhakeme edilir.

 

-Darbeler, görünürde olaylar sebebiyle yapılır. Oysa olay uluslararasıdır.

-Türkiye’nin gelişmesini istemeyenler vardır. Türkiye’yi geliştirmek isteyen iktidarları sömürü sermayesi indirmek ister. Menderes’i bunun için astılar. İran’da saltanata bu sebeple son verildi. Sivillerin önleyemediği karışıklıkları askerler müdahale ile önlerler.

 

-Basın ve büyük sermaye işbirliği yaptılar.  Darbeleri desteklediler. Sonra da zengin oldular. Biz kazandık zannettiler.

-Küçük girişimciler, sermayenin istediklerini yaparsan seni yükseltirler. İstediğini yazmazsan mesleğini icra edemezsin. Hakim isen onun istediği kararı verirsin yoksa sürülürsün.  

 

-Askerler, amirlerin emirlerine uyarlar, itiraz yetkileri yoktur.

-Askerlikte kurallar değil emir komuta vardı. Askerlikte davranışlardan değil, sonuçtan sorumluluk vardır. Askerlikte kişi sorumluluğu değil, ortak sorumluluk vardır. Askerlikte kim güçlü ise haklı odur. Hukukta bunların tam aksi olanlar geçerlidir. Kuran hukuk düzenine düzen diyor, din diyor, savaş durumuna değil. Savaş düzenine savaş durumu diyor.

 

-Askerlere de danışılmalıdır. Konular değerlendirilmeli. Anlaşma gerekir.

-Askerler görüşlerini söylerler. Görüş ne kadar saçma olursa olsun söylenir. Sonunda komutan karar verir. Sonra her asker komutanın doğru karar verdiğine inanır. Kuran bu usulü açıkça söyler.

 

19/10/2013

MİT'te Operasyon

-ABD ve İsrail gazetelerinde MİT Müsteşarının İran’a gizli haberleri aktardığı yazılmış. Erdoğan da bile bile bunu kurmuş.

-Bir devlet başka devletin gazetelerine veya kendi ülkesinin gazetelerine inanarak hareket etse o devlet yaşamaz. Kaldı ki Türkiye başka devletin verdiği bir haberi İran’a vermez. Ama kendi istihbaratını istediğine kullandırabilir. Kendi verdiği haberi aktarmışsa bunun müeyyidesi bir daha Türkiye’ye haber aktarmamasıdır. Biz de bunu istiyoruz. Biz İran’la olmayı sizinle olmaya tercih ederiz. O bizi sömürmüyor, O bizim komşumuzdur. Dindaşımızdır ve aramızda asırlardır savaş olmamıştır.  

 

-Böyle bir iddia ortaya daha evvel atılmamıştı.

-Bugün ABD basını ile ABD yönetimi tamamen farklıdır. Basın sermaye yanında, ABD yönetimi ise patronların yanındadır.

 

-Dost ülkeler darbe konusunda bizi haberdar etmemişlerdir.

-Aksine komutanları çağırmış “Türkiye Sovyetlerin eline düşüyor, ya siz yapın ya da biz yapacağız.” diyerek zorlamışlardır.

 

-Halk dağa benzer. Gazetelerin sesini yansıtır. Onu da dost ülkelere bağırtır.

-Bu kadar basit şeyi halkın bilmediğini sanmamalıyız. Halk bütün bunlara sabırla uyar ve bağırmaz ama sonra bağıracakları gün gelince yere serer. Milletimizin büyüklüğü buradadır.

 

-Eksiğimiz dost görünüp düşman olanların peşinden gitmemizdir.

-Bilerek gidilmiştir. Her seferinde operasyon Türkiye lehinde olmuştur.

 

-Bu müsteşar, ideolojilerle değil gizli düşmanlarla mücadele ediyor.

-Basın birini övüyorsa bir hesabı vardır, yeriyorsa hesabı bellidir. Onu değiştirmek istiyor.

 

-Hedef Hakan değil, Erdoğan’dır.

-Siyasette operasyonlar tedrici yapılır. Hedefe temkinli yaklaşılır. Akevler, Suriye konusunda hata yaptı. Erdoğan devletlerin yanındadır. Kazanması kaybetmesi buna bağlıdır. Biraz daha dünyada neler olduğunu görmek gerekir.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

 

Basın

          AK parti iktidara geçtiği zaman Türkiye’nin dört sorunu olduğunu yazmıştım.

         a) İşsizlik sorunu vardır

         b) Yargı sorunu vardır

         c) Terör sorunu vardır

         d) Basın sorunu vardır.

İlave olarak demin en sonunda yazdığım basın sorununun başta olması gerekir. Çözüm olarak da basın kooperatiflerini önerdim.

Basın o kadar büyük şarttı ki Sermayenin yararlandığı bir haberi yayarak ortalığı allak bullak eder. MİT müsteşarının; İran’a gizli haber aktardığı yayınlanıyor. Ne yapıyor? Türkiye bu haberle uzak duruyor. Dış işleri aman benim hakkında da böyle bir şey yazmasın diye uzak duruyor. Bunlar uzak durunca İran da uzak durur.

Eğer ABD’de yayınlanan bu haber Türk basını tarafından da büyütülür tartışılmaya başlarsa,  Erdoğan Fidan’ı harcar. Bunun çaresi nedir?

Bunun tek çaresi vardır. Herkesin inandığı bir basın oluşturmaktır. Herkes görecek ve bilecek ki bu yazarlar ve bu gazete, dergi televizyon gelişi güzel haber yayınlamaz. Tahkik eder gerçekten vermişse gizlemez “Verdi.” der. Herkes inanır. Vermemişse “Gazeteler yalancıdır.” der.

Milli basın burada kalmaz, artık bu gazetelerin neden bunları yazdığını tahkik eder, gerçekleri ortaya koyar halka duyurur. Halk kendi basınından emindir. Yalan söylemeyeceğine inanır. Çünkü şimdiye kadar doğruları söyledi. Irakta atom bombası yok dedi öyle çıktı. Suriye’de kimyasal silahı kim kullandı, tespit edilmedi. Belgeleri çıkmadı.

Demek bu durumda çözüm iki koldan yapılır. Bir tarafsız basın oluşturulur, o ne söylerse halk ona inanır. İkinci yapılacak iş ise müsteşar “Ben yaptım, yapmadım.” demeyecek, “Gerekli gördüğüm her yere bilgi de veririm, iş birliği de yaparım.” diyecek. Biz İran’la her zaman görüşürüz bilgi alışverişinde bulunuruz. ABD ile görüşüyoruz. Biz dostlarımıza haber etmeyiz. Aralını bozacak haberler götürüp getirmeyiz, ama aralarını düzeltecek haberleri her zaman iki tarafa da ulaştırırız.

Birileri insanlar arasına fitne sokarak, aralarını çatırdatarak kendi saltanatını sürdürmek istiyor. Onlar; İran, Türkiye ve ABD arasındaki uzlaşmayı anlama cihetine girmek istemedikleri için bizim hakkımızda ulu orta söz söylemektedirler. Biz düşmanlık üzerine kurulacak bir dostluğa karşıyız. Bizi yanlarında bulamazlar.

Fitne bazı yazarlara ve yayın organları da bizim söyleyeceğimiz bir şey yoktur. Yurt içi temsilcilerine de şunu haber vermek isteriz ki adil yargılama sistemi gelinceye kadar serbestsiniz. Gizli düşmanla bir olmaya devam edin. Ama bir gün gelir, yakıtınız biter.  O zaman biz size bir şey yapamayız. Kendiniz kendi elinizle intihar edersiniz.

Tayyip’in gitmesi ile bu işin biteceğini sanıyorlar.

İt ürür kervan yürür. Türkiye Tayyip ile veya başka biriyle yürümeye devam edecektir. İtler havlayıp dursunlar.

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
23.10.2013
06:51

http://www.haberler.com/putin-islamiyet-rusya-nin-manevi-hayatinin-5204615-haberi/

Putin: İslamiyet, Rusya'nın Manevi Hayatının Bir Parçasıdır 22 Ekim 2013 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İslamiyet'in, Rusya'nın manevi hayatının ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi. Haber: Putin: İslamiyet, Rusya'nın Manevi Hayatının Bir Parçasıdır Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ufa'da müftülerle yaptığı görüşmede, Rusya Müslümanları Merkezi Dini İdaresi'nin kuruluşunun 225'inci yılını kutladı. "İSLAMİYET SİYASİ YAŞAMIMIZDA ÖNEMLİ ROL OYNADI" Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin, Rusya Müslümanları Merkez Müfütüsü Talgat Taceddin, Tataristan Müfütüsü Kamil Samigullin ve Kuzey Kafkasya Müslümanları Koordinasyon Merkezi Başkanı İsmail Berdiyev'le bir araya gelen Putin, "İslamiyet siyasi yaşamımızda rol oynadı ve toplumumuzun manevi ve kültürel gelişimine de önemli katkı sağladı. Sizleri bu tarihi gün nedeni ile kutluyorum." dedi. Din adamlarından ilahiyat okullarının canlandırılmasını isteyen Rus lider, "Günümüz zorlukları ile mücadele etmek için yerel Müslüman din adamlarının ve ilahiyat okullarının itibarının yükseltilmesi gerekiyor. En önemli görevlerimizden biri, Rusya'nın manevi alanda egemenliğini sağlayacak kendi ilahiyat okullarını canlandırmak…" çağrısında bulundu. "İSLAMİYET'LE BATI ARASINDAKİ GERGİNLİĞE ODUN TAŞIMAYIZ" Volgograd kentinde düzenlenen intihar saldırısında yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşu ile başlayan görüşmede konuşan Putin, "Batı ve İslam dünyası arasında gerginlik günümüzde artıyor. Birileri bu ateşe odun taşıyarak oyun oynamak isteyebilir. Biz bununla ilgili değiliz." dedi. Rusya'nın Ortadoğu ve İslam dünyasında varlığının giderek arttığına değinen Rus lider, ülkeler, halkları ve kamuoyları ile manipule edilen hareketlere karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu. "İSLAMİYET'TE KOMŞU KARDEŞ GİBİ" Farklı etnik topluluklar ve inançlar arasında uyumun Rusya'nın önemli bir özelliği olduğunu hatırlatan Putin, "Babalarımız ve dedelerimiz birbirlerine karşı inanç ve etnik temelinde hiçbir zaman ayrımcılık yapmadı. Onlar birbirlerine saygılı oldu…" ifadelerini kullandı. Müslümanlara Rusya'da etnik topluluklar arasında ilişkilere sağladıkları özel katkı nedeni ile teşekkür eden Putin, gençlerin de aynı saygı ve vatanseverlik duyguları içinde yetişmesini istedi. Kurban Bayram'ını bir kez daha tebrik eden Putin, İslamiyet'te komşunun kardeş gibi görüldüğünü hatırlattı.

Reşat Nuri Erol
23.10.2013
07:04

BU YAZI OKUNMALI...

http://haber.stargazete.com/yazar/molla-google-kepenk-kapatma-ve-turkiye/yazi-799599

Reşat Nuri Erol
23.10.2013
07:11

BU YAZI DA ÖNEMLİ...

http://haber.stargazete.com/yazar/kemal-karpattan-guncel-ve-gelecek-dersi/yazi-799593





Sayı: 227 | Tarih: 20.10.2013
Mehmet Şevket Eygi
Peygamber Efendimizle Görüşmek
Peygamberimiz de İnsandı
1291 Okunma
Emine Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Güney Afrikada umuda yolculuk
Yardım ve balık tutmayı öğretmek
1190 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Hadi hayırlısı
Hayırdır inşallah
1108 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mahir Kaynak
Darbeler
Basın
1080 Okunma
3 Yorum
Süleyman Karagülle
Hüseyin Gülerce
Allah Rızası ve demokrasi
Allah'ın rızasından uzaklaşmak.
1043 Okunma
Zafer Kafkas
Mehmet Barlas
Bugünün dünyasının ayıpları bizi çok şaşırtıyor
Anlayış
966 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler