Yapamadık,yaptırmadılar.
979 Okunma, 0 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

Eğer bugüne kadar millet fertleri arasında böyle bir kardeşlik ve dostluk tesis edebilmiş olsaydık, bugün karşımızda bulunan o dağlar cesametindeki problemleri bir hamlede aşacak ve sesimizi tâ yıldızlara duyuracaktık. Ama yapamadık veya yaptırmadılar; yaptırmadı ve bizi birbirimizin kurdu hâline getirerek sürekli vuruşturdular Hakka saygısızlık günahı, insanlara kin ve nefret duyma günahı, fikirlere hürmetsizlik etme günahı, toplumun içine ihtilâf ve iftirak tohumları saçma günahı, karanlık görme, karanlık düşünme günahı, kendimizi masum, başkalarını mücrim kabul etme günahı, herkesi cehennemlik ya da yobaz sayma günahı, olumlu her hareketi baltalama günahı, kendi insanî değerlerimizi tahrip etme günahı ve daha nice günahlar Bence artık bütün bu günahlardan tevbe etme zamanı gelmiş olmalı.

 

Öyle ise gelin, bütün günahlarımızdan tevbe edelim ve bir arınma süreci başlatalım. Bundan sonra olsun, insanlara karşı saygılı davranıp, insanî değerleri korumaya çalışalım. Fikirlere hürmet edip, kim olursa olsun, herkesi kendi konumunda kabul edelim. Geçmişi, kötü yanları ile kendi tarihselliğine gömüp, dünkü kavgaları şimdilerde yeniden kavga vesilesi yapmayalım. Toplumu değişik kamplara, gruplara ayırmadan vazgeçip, her fırsatta birlik ve beraberliğimizi vurgulayalım Kırıp parçalayıp, sağa sola saçtığımız kendi parçalarımızı bir araya getirerek, bunları bir daha kopup dağılmayacak şekilde birbirine bağlama yollarını araştıralım…”

 

Ben bu satırlara şunları eklemekle yetineceğim: Kabahatli aramadan, adım atalım. Bundan böyle birbirimizi karalamaktan iftiradan. kem sözden, laf çakmaktan, tepeden bakmaktan vazgeçip üslup güzelliğine dönelim

 

http://www.zaman.com.tr/huseyin-gulerce/yapamadik-yaptirmadilar-_2130668.html

 

Yorum:

 

Yapmak Elimizde

 

Yıllardır ülkemizde çeşitli gruplaşmalar oluşturuldu, desteklendi. Biz de halk olarak insanlığa öğrettiğimiz bir arada barış içerisinde yaşama ile ilgili değerlerimizi yok sayarak bu ayrıştırmaya, bu gruplaşmaya içerden arka çıktık. Yüzyıllar boyunca her türlü inancın, etnik kimliğin bir arada yaşamasını sağlayan inancımıza ait prensipler başkaları tarafından bilinçli şekilde farklı yorumlanarak çatışmaların, kavgaların kaynağı haline getirildi.

 

Bugün ülkemizin ayrışmalardan, kavgalardan, tahammülsüzlüklerden arınması ancak Adil Düzen ile mümkündür. Kuru temenniler, iyi niyetler, projesiz platformlar sorunu iyice içinden çıkılmaz hale sokmaktan başka bir işe yaramamaktadırlar. İnsanın gerçekten özgür olduğuna inandığı, istediği tarzdaki yaşamın garanti altına alındığını gördüğü, kendinin ve çevresinin güven içerisinde olduğu bir sistem tesisi bir arada sorunsuz yaşamanın anahtarıdır. Bu da sadece Adil Düzende vardır.

 

Adil Düzen sayesinde özlediğimiz insan profiline ulaşmamız mümkün olabilir. Yoksa özgürlüğü kısıtlanmış, hukuken ve ekonomik olarak kendini güvende görmeyen insandan özlediğimiz hasletleri ve davranışları beklememiz haksızlık olacaktır.       

 

Zafer Kafkas






Sayı: 221 | Tarih: 8.09.2013
Yusuf Kaplan
İlahiyatlardan felsefe derslerinin kaldırılması
Felsefe,selefilik ve Mısır
1485 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Gerçekten Beşar barışı ve Tayyip savaşı mı simgel
Önce Demokrasi
1356 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Bir inanmış adam
Faizli düzenin Müslüman köleleri
1266 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mahir Kaynak
Suriye’nin Geleceği
Suriye’nin Geleceği
1055 Okunma
3 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Şevket Eygi
Sahte ve Şeytanî Tesettür Konusunda
Günümüzde Normal
1020 Okunma
Emine Hocaoğlu
Hüseyin Gülerce
Yapamadık,yaptırmadılar.
Yapmak elimizde.
979 Okunma
Zafer Kafkas