Çözüm Süreci:Moraller Bozulmamalı
885 Okunma, 0 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

Birincisi, çözüm sürecinin başarılı olmasını istemeyen içte-dışta güç odakları var. Kürt meselesinin kuvvet yoluyla değil, demokratikleşmeyi esas alan çözüm süreciyle halli, vesayet rejimine vurulacak en ağır darbedir. Çünkü ellerinde, AK Partinin önünü keserek statükoyu geri getirmek için sadece PKK terörü var. Şiddet ve terörden başka vesayet ağalarının malzemesi kalmadı. Gezi Parkı olaylarının devam ettirilme gayretleri, sadece bunu anlatır. Gezi dalgasından daha şiddetli bir PKK terör dalgasının eklenmesi, bugün onların tek hedefidir. Yine bizi çekemeyen, rakip gören, güçlenmemizden tedirgin olan komşularımız ve kendi eksenlerinde bir Türkiye arzulayan küresel güç odakları da, PKK terörünü kullanıyorlar. İsrailden İrana, Almanyadan ABDye bizimle uğraşan çok devlet var

 

http://www.zaman.com.tr/huseyin-gulerce/cozum-sureci-moraller-bozulmamali-_2113950.html

 

Yorum:

 

Çözüm Bizde

 

Ülkemizde barış ve huzur ortamının oluşturulması hepimizin en fazla arzu ettiği şeylerden biridir. Bunun hemen ve kolay olmayacağı da açıktır.

 

Biz kendi çözümlerimizle insanlarımızın özgürlüklerini koruyabilirsek ve adaleti hayatın her yönünde tesis edebillirsek içerden veya dışardan yapılan müdahaleler hiçbir zaman barış ve huzurumuza etki edemeyecektir.

 

Esasında tüm dünyanın sorunu haline gelmiş olan mevcut demokrasi, mevcut liberal ekonomi ve hukuk sistemi üzerinde yamalar yapmak sorunların çözümü yerine sorunlara yenilerini eklemektedir. Tüm bu sistemlere dayanak tüm kavramların yeniden tanımlanması ve lokal uygulamalarla doğru örneklerinin gösterilmesi üzerine çalışmalar yapılmalıdır. Ülkemiz konumu, tarihi birikimi ve inancı ile bu hususu gerçekleştirebilecek durumdadır. Sadece insanlarımızın ön yargılardan kurtulması ve tüm fikirlere açık olması gerekmektedir.

 

Doğru çözümü uygulayamazsak bugün geçici bir barış sağlayabiliriz lakin sonrasında daha farklı çatışma konuları ile karşı karşıya gelebiliriz.  Aslında sadece kendi sorunlarımıza değil tüm dünyanın sorunlarına çözüm olacak formül elimizde ama maalesef duyularımızdaki körleşme nedeniyle ulaşmamız zor olacak gibi.

 

 

 

Zafer Kafkas






Sayı: 215 | Tarih: 28.07.2013
Yusuf Kaplan
Afyonkarakoç
Karakoç partisi
1209 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Başbakan'ın eksiği gerçekten "muteriz danışmanlar
İyi Lider
1004 Okunma
Tayibet Erzen
Mehmet Şevket Eygi
Duyduk Duymadık Demeyin!
İnsanın İçinden Gelecek
978 Okunma
Emine Hocaoğlu
Mahir Kaynak
Yol ayrımı
Türkiye’nin yeri
971 Okunma
4 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Bu iftara istihareye yatıp da geldim
Ramazan Müslümanlığı
943 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Hüseyin Gülerce
Çözüm Süreci:Moraller Bozulmamalı
Çözüm Bizde
885 Okunma
Zafer Kafkas


© 2024 - Akevler