Feminist Kadın Müftü Yardımcısı “Canınızı Fena Ya
1011 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Şevket Eygi - Milli Gazete
Emine Hocaoğlu

 

Feminist Kadın Müftü Yardımcısı “Canınızı Fena Yakarım!” Demiş1

11 Temmuz 2013

 

Büyük vilayetlerimizden birinin kadın müftü yardımcısı, bir ilçedeki cami imamlarını toplamış ve onlara şu talimatı vermiş:

Ramazan yaklaşıyor, kadınlar ve kızlar teravih namazı kılmak için camilere gelecek. Size emir veriyorum, kadınlara ayrılan bölümlerdeki kafesleri, perdeleri, tülleri kaldıracaksınız. Kaldırmayan din görevlilerinin canlarını yakarım…

Üzücü olduğu kadar ibretli bir tehdit.

İnkar etmeye kalkmasınlar. Feminist kadın müftü yardımcısının tehditli toplantısına katılan bir müezzinden öğrendim.

Aynı vilayetin başka bir ilçesinde hizmet gören bir müezzin de aynı tehditlere maruz kaldığını anlattı.

Demek ki, bu tehditler vilayetin genelinde yapılmış.

Bu ne cinnet ve cür’ettir, anlayamıyorum…

Ehl-i Sünnet Müslümanlığı ne diyor?

Kadınlar, camilerde kendilerine ayrılan yerlerde ibadet edecekler ve kutsal mekanda erkeklerle içli dışlı olmayacaklardır.

Hayatın her safhasında iffet ve hayâ ölçü ve sınırlarına riayet edilecektir. Bilhassa camilerde…

Şeriat, kadınların camilere gelebileceğine, cemaate katılabileceğine izin ve ruhsat veriyor ama efdal (yeğ) olan evlerinde namaz kılmalarıdır diyor.

Feminist müftü yardımcısı ise, kadınlara ait mahallerin kafeslerini ve perdelerini kaldırmazsanız canınızı fena yakarım diye tehditler savuruyor.

Ehl-i Sünnet Müslümanlığı:

Büluğa ermiş erkek ve kız öğrencilerin okullarda karışık olarak okutulmasına izin vermez.

Camilerde erkek kadın karışık ibadet edilmesine izin vermez.

Toplu nakil vasıtalarında, kadınların ve kızların güvenli, huzurlu ve haysiyetli bir yolculuk yapabilmeleri için onlara mahsus yerler ayrılmasını ister.

Müslüman kadın ve kızların şer’î tesettüre uymalarını ister.

Bunlar kadınların hürriyetini kısıtlayan, onları aşağılayan hükümler değil; bil’akis onlara değer, şeref, haysiyet kazandıran, onları yücelten hükümlerdir.

Son yıllarda Diyanet kadrolarına beş bin kadar kadın personel alındı. Bunların bir kısmı maalesef Feministtir.

Niçin maalesef?.. Çünkü Feminizm Kur’ana, Sünnete, Şeriata, akla, vicdana aykırı sapık bir ideolojidir.

Aklı başında bir Müslüman Feminist olamaz.

Feministler, camilerdeki kafes ve perdelerle uğraşmayı bıraksınlar da, devletin TC başlıklı resmî vesikalarla birtakım kadınlara yasal fuhuş köleliği yaptırmasıyla mücadele etsinler.

KDV’li, gelir vergili, polis korumalı, güvenli, hijyenik yasal seks köleliği… Bu konuda niçin konuşmuyorlar?.. İslamın ve vicdanını reddettiği bu çirkin durumunu niçin protesto etmiyorlar?

Ülkemizde şu anda zina suç değildir. İslam ise zinayı büyük günah ve suç kabul etmekte; başından evlilik geçmiş kadın ve erkek zinacılara (suçları şer’an isbat edildiği takdirde) idam cezası vermektedir. Resulullah Efendimiz (Salat ve selam olsun ona) devr-i Saadetinde recm cezası, bizzat Hz. Peygamberin emriyle uygulanmıştır. Birtakım sapık reformcuların bunu inkarı boştur. Diyanetin Feministleri, niçin Ceza Kanunumuza zinayı suç sayan bir madde eklenmesini istemiyorlar. AB standart ve normlarına uymadığı için mi?

Hem Müslümanlar, hem de TC belgeli KDV’li resmî ve yasal seks köleliğine karşı çıkmıyorlar. Nasıl oluyor bu iş?

Camilerde kadınlara ayrılan yerlerdeki kafes ve perdeler iffetin, hayânın, edeb ve terbiyenin, medeniyet-i islamiyenin simgeleridir.

M. Kemal ve İsmet Paşalar zamanında bile bunlar kaldırılmamıştı. Bizim Feministler Kemal ve İsmet Paşaları da geçtiler!

Kadın müftü yardımcısının cami görevlilerine bunları kaldırmazsanız canınızı yakarım tehdidi, din hürriyetine ve Ehl-i Sünnete aykırı bir Donkişotluktur.

Muhterem müftüler, imamlar ve müezzinler!.. Şeriata, Sünnete, İslam ahlakına aykırı olan bu emri yerine getirmeyiniz. Hâliq’a mâsiyette kula itaat yoktur.

Kadınların içinde genç kızlar olabilir ve kafesler perdeler kaldırıldığı takdirde insanlık icabı onlara kötü gözle bakılabilir. Buna meydan verilmemelidir.

Can yakmak meselesine gelince: Kur’ana, Sünnete, Şeriata aykırı baskıları yapanlar, ilahî sillelerden korksunlar.

Hak sillesinin sedası yoktur

Bir vurdu mu hiç devası yoktur

(Bu konuda herhangi bir baskıya ve zulme uğrayan olursa, bendenize haber versin, hem yayın yapayım, hem de avukat tutmak konusunda yardımcı olayım…)

Yazının devamı için;

http://www.milligazete.com.tr/koseyazisi/Feminist_Kadin_Muftu_Yardimcisi_Caninizi_Fena_Yakarim_Demis1/15734#.UeHUOm1rPIU

 

Yorum:

 

Kadınlarda Camilerde Kılar

 

Camilerdeki perde ve kafeslerin kaldırılmasını istemesinin sebebini feminist kadın olduklarından kaynaklandığını zannetmiyorum.  Bunlar İslam da olmadığı için yaptıklarını düşünüyorum.

Gerçi teravih namazı da peygamberimiz zamanında yokmuş sonradan çıkartılmış ibadettir. Aslında teravih namazı zararsız olarak görülüp faydalı bir ibadet olarak yerini almıştır. Bunun şöyle bir sakıncası vardır ki o da farz namazından daha fazla önem kazanmış olması ve İslamiyet'te yerini farz gibi almasıdır.

Peygamberimiz zamanında camiler de namazı erkek, kadın ve çocuklar birlikte kılarlarmış. Önce erkekler sonra kadınlar ve sonra da çocuklardan oluşan cemaatle namazlar kılınırmış. O'nun uygulamasında perde yokmuş. O halde o zaman perde kafes sonradan oluşan bir uygulamadır.

Üstelik namaz toplanmak demektir. Toplantıda erkekler kadar kadınların da söz hakkı vardır. Bundan dolayı kadınlar da namaza gelmelidirler. Üstelik erkekler namaz kılarlarken dönüp de arkadaki kadınlara mı bakacaklar. Bu çok saçma bir şeydir. Niyetler çok önemlidir. Eğer böyle düşünülüyorsa ki yolda yürürken, otobüste, çalışma ortamında hiç mi kadın görmüyorlar?

M. Şevket Eygi otobüste, okulda ve bir çok yerde kadın erkek olarak yerlerin ayrılmasını savunuyor.  Bu uygulamanın çok yanlış olduğunu kız meslek lisesinde çalıştığım için ve oğlumdan örnek vererek anlatmak istiyorum . Eskiden okulumuz tamamen kız lisesiydi. Bunun zorluklarını çok yaşadık. Öğrenciler erkekleri çok farklı bir kişi olarak görüyor ve nasıl davranacaklarını  bilemiyorlardı. Oğlumun da okulunda kız erkek ayrımı yapılmaktadır. Onun deyişi ile kızlarla nasıl konuşacağını bilemediğini ve çok zorlandığını anlatmıştı. Ayrıca arkadaşımın kızı da erkekleri gördüğünde konuşamadığından, çok  sıkıldığından bahsetmişti.

Demek ki öğrencileri ayırmak yerine, karma okutup onlara iyi bir eğitim verilmelidir.

 

Emine Hocaoğlu






Sayı: 213 | Tarih: 14.07.2013
Ahmet Hakan
Adeta laikçi
Yeri gelir
1048 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mahir Kaynak
Mısır’da Darbe
İnsanlık
1032 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Şevket Eygi
Feminist Kadın Müftü Yardımcısı “Canınızı Fena Ya
Kadınlarda Camilerde Kılar
1011 Okunma
Emine Hocaoğlu
Mehmet Barlas
"Orucu neler bozar neler bozmaz" sorunsalı...
Asap bozan sorular
1008 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
İslam demokrasiyle bağdaşır mı?sorusu yada korku
Hangi müslümanlar intikam almayacak*
994 Okunma
Ali Bülent Dilek
Hüseyin Gülerce
Hani dış güçler hikaye idi...
Doğru dersi çıkarmak
949 Okunma
Zafer Kafkas