Kandil açıklaması ve sorular
929 Okunma, 0 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

Terör ve Kürt sorunu konusunda bu karar, yeni bir dönemi işaret ediyor. Çekilme tamamlandığında barışla ilgili umutlar daha da artacaktır.

 

Açıklamadaki üslup elbette siyasi Kürt hareketi mensuplarına moral aşılayıcı mesajlar yüklü. Toplumun büyük çoğunluğunu rencide eden PKKyı meşrulaştırma çabası, Türkiye Cumhuriyeti devletine denk bir taraf havası, ancak barışın, dinecek gözyaşlarının hatırına sineye çekilebilir. Tam da kan kusup kızılcık şerbeti içtik sabrının içinden geçeceğimiz günler başlıyor.

 

Yorum:

 

İçerik Önemli

 

İlerleyen dönemde dönemde süreç ile alakalı olarak yeni şeyler duyacağımızı tahmin ediyorduk. Bu yenilikler için önce kamuoyu hazırlanmakta bir aşinalık oluşturulmakta ve sonunda piyasaya sürülmektedir.

 

Bundan sonrada karşılaşacaklarımızın endişeleri daha da artıracağı kanaatindeyim. Yıllarca ırk,din gözetmeden, çoluk çocuk demeden insan kesen bir örgütün aniden barış güvercinine dönüşmesi çok hayra alamet değil.

 

Sürecin içeriğini yani alınanları, verilenleri öğrendikçe, komşu ülkelerdeki siyasi ve sosyal gelişmeleri gördükçe değerlendirmelerin de daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Kan duracak gerisi önemli değilden öteye geçmeyen değerlendirmeler daha kapsamlı ve geniş açılı olacaktır. Umarım en az zararla doğruya ulaşırız.   

 

 

 

Zafer Kafkas






Sayı: 202 | Tarih: 28.04.2013
Ahmet Hakan
Severim böyle bürokratları
Riâe-n Nâs
1096 Okunma
2 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mahir Kaynak
Altın Fiyatları
Tahlil
1077 Okunma
8 Yorum
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
İslamafobi"medyatik deccal"ve sistemin ayağına ku
Halk medyasına doğru
963 Okunma
2 Yorum
Ali Bülent Dilek
Mehmet Şevket Eygi
MÜFTÜLÜK DERGİSİNDE HAHAM PAPAZ MAKALESİ ve MELEK
Her şeyi okuyalım, kendimiz yetiştirelim
953 Okunma
Emine Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Milli içkimiz ayran hangi yemeklere uyar?
Yasaklarla Ancak Buraya Kadar
952 Okunma
Tayibet Erzen
Hüseyin Gülerce
Kandil açıklaması ve sorular
İçerik Önemli
929 Okunma
Zafer Kafkas