Kemalist Eğitimle İslamî Kurtuluş Olmaz
960 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Şevket Eygi - Milli Gazete
Emine Hocaoğlu

 

01 Mart 2013

 

Büyük ve süslü cami binaları yaptırtmak… O camilere yüksek minareler dikmek… Hoparlörler… Cami kaloriferleri… Cami klimaları… Cami WC’leri… Diyanet personeli için konforlu lojmanlar… Bu gibi şeylerle Müslümanlar kurtulamaz, ilerleyemez, hürleşemez.

Kurtulmak istiyorsak gerçek İslam medreseleri ve gerçekİslam mektepleri açmamız lazımdır. Medreselerde icazetli ehl-i Sünnet ulema ve fukahası; İslam mekteplerinde vasıflı, ziyalı, güçlü, üstün Müslümanlar yetişecektir. Müslüman bir cemaat, bir tarikat, İslamî bir grup özel bir kolej açmışlar, Kemalist ideolojinin tevhid-i tedrisat eğitimine göre çocuk okutuyorlar. Kolejin bir mescidi bile var. İsteyen öğrenciler namazlarınıkılıyorlar… Böyle İslam mektebi olmaz!..

Adını “İslam Koleji” koysanız bile orada İslami eğitim verilmiyorsa o kolej bir İslam mektebi değildir.

İslam mektebinin belli başlı özellikleri:

1. Haftada altı gün (İslam mektebinde beş buçuk gün eğitim yapılır) her sabah bir saat din dersi verilir. Bu din dersini ilahiyatçılar değil icazetli ehl-i Sünnet uleması ve fukahası verir.

2. İslam mektebinde bütün öğrenciler, öğretmenler, idareciler ve personel beş vakit namazı, mektebin camiinde, mektep imamının ardında cemaatle kılar.

Bu iki şart yoksa o okul, az çok İslamiyet’e hizmet edebilir ama İslam mektebi olamaz. Şimdiye kadar eğitim konusunda, İslam mektepleri konusunda hayli yazı yazdım. Keşke bunları bir araya getirip kitaplaştırabilsem.

Bu ülkede çoğunlukta olan ehl-i Sünnet Müslümanlarınıeğitim konusunda, köstekleyen, engelleyen kanunlar, baskılar, tabular, derin güçler yok mudur? Elbette vardır… Lakin Müslümanların akıllarını, zekalarını,imkanlarını, bu günkü serbestlik ve hürriyeti kullanarak yasakları delmeleri gerekir.

Ülkemizde Saint Joseph, Saint Benoît, Notre Dame de Sion, Sainte Pulchérie gibi Katolik okulları var da niçin İslam okulları olmasın?

İdeolojik tevhid-i tedrisat devrimi tevhidî-İslamî eğitimi durdurmak, baltalamak, kösteklemek için çıkartılmıştır.

28 Şubat post-modern darbesinin azgın ve şiddetli günlerinde elbette İslam mektebi açılamazdı. Bugün açılabileceğini iddia ediyorum. Yeter ki bu konuda bilgi, birikim, niyet ve aksiyon olsun.

İslam medreseleri olmayacak… İslam mektepleri olmayacak…Tasavvuf tarikat ve tekkeleri olmayacak… Sonra da Müslümanlar kurtulacak. Ben bu duaya âmin demem.

Yazının devamı için;

http://www.milligazete.com.tr/koseyazisi/Kemalist_Egitimle_Islam_Kurtulus_Olmaz/13933

 

Yorum:

Katoliklere Evet, İslam'a Hayır

M.Şevket Eygi İslam mektebi konusuna yazılarının çoğunda  değinmiştir. Gerçektende de bir İslam mektebi açılsa ne olur. Sanki kıyamet kopar. Şu eğitim sisteminde bir çok bozukluk varken, varsın İslam mektebi de olsun. Ne zararı olur ki.

M.Şevket Eygi'nin dediği gibi ülkemizde birçok Katolik okullar bulunmaktadır. Bu okullarda dinlerine inançlarına göre öğrencilere eğitim vermektedirler. Bizim Müslüman çocuklarına da yavaş yavaş kendi inançlarını empoze etmektedirler.

Eğer laik bir ülkede yaşıyorsak, böyle bir okulun açılmasına izin verilmelidir. Geçmişte nurcuların okulları için de önceleri çok konuşulmuştu. Şimdilerde ise bu okullar sayesinde Türkiye ve Türkçe tüm dünyaya tanıtılmış oldu. Belki İslam mektepleri de bir gün böyle çok başarılı bir okul haline gelir.

Bizler Müslüman ülkede yaşayan fakat inançlarını gereği yapılması gereken şeyleri yapmakta engellerle karşılaşan topluluğuz.  Avrupa ülkelerinde her alanda  çok rahatlıkla inançlarını yaşamak için her türlü imkan sağlanırken kendi ülkemizde maalesef göremiyoruz. Bu çok yanlış ve acı bir gerçeğin düzelmesi umuduyla...

 

 

 

Emine Hocaoğlu






Sayı: 194 | Tarih: 3.03.2013
Yusuf Kaplan
Gelecek,Osmanlı modeli'nin
Hangi Osmanlı?
1279 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mahir Kaynak
Gerçek Nedir?
YENİ DÜNYA OLUŞUYOR
1138 Okunma
2 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
'Hayal fabrikası'mı yoksa 'yalan fabrikası' mı?
Çıkış Yolu Var Mı?
1101 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Kim sızdırdı?
Allah’tan akıllı zannetmek
1066 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Hüseyin Gülerce
Süreci bulandırma oyunları başladı.
Boş Beklentiler
972 Okunma
Zafer Kafkas
Mehmet Şevket Eygi
Kemalist Eğitimle İslamî Kurtuluş Olmaz
Katoliklere Evet, İslam'a Hayır
960 Okunma
Emine Hocaoğlu


© 2024 - Akevler