Ben milliyetçiyim...
994 Okunma, 0 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

Maalesef, bu tartışma politik bir zeminde gidiyor. Başbakan Erdoğan Midyatta diyor ki: Bu süreçte kimse bizim karşımıza Kürtlükle de Türklükle de çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği, ayaklarının altına almış bir iktidarız. Kuru milliyetçilik yok. Bizim milliyetçilik anlayışımızda ne var biliyor musun? Vatanseverlik var, insan severlik var. Fakirin, fukaranın, garip gurebanın yanında yer almak var. Şu güzel ülkemizi, dünya ülkeleri arasında ilk 10un içerisine sokmak var. Etnik milliyetçiliği kim yaparsa yapsın o sapkınlığın içindedir, fesat içindedir, fitne peşindedir.

 

 

http://www.zaman.com.tr/huseyin-gulerce/ben-milliyetciyim-_2056633.html

 

Yorum:

 

Yerinden Yönetim

 

İnsanın kendinden olanı yakın görmesi ve sevmesi fıtratından gelen özelliklerindendir. Türk olan Türklere daha yakındır, Müslüman biri müslümanlara daha yakındır ve onlarla beraberken kendini daha güvende ve mutlu hisseder. Bu her türlü yakınlık için geçerlidir, mesleki, ilmi vs. birimlerde bile kişiler kendi mesleklerinde olanlara kendini daha yakın hisseder ve bağ kurar, aynı okula gidenlerde bile bu vardır.

 

İnsanların aidiyet hissettikleri en geniş müesseseler milliyetleri ve dinleridir. İnsanlar genellikle  bu değerleri etrafında birleşir ve organize olmaya çalışırlar. İnsanların sadece bu değerlerde değil her türlü alanda özgürce organize olmalarının sağlanması ve bu organizasyonların güvence altında olması ülkede beraberliğin sağlanmasının yegane yoludur. Misal olarak yahudi bir topluluğun yahudi anlayışı içerisinde yaşamasının güvence altında olduğu, kürtlerin kendi dilleri  ile eğitim yapabildiği ve kültürel değerlerini özgürce yaşadıkları ortamın tesis edildiği bir devlet yapısı içerisinde beraberlik sağlanabilir.Farklı ırki, dini, mezhebi vs. unsurlar bir ulus olarak bu özgürlük ortamının sağlanabilmesi ile bir arada olabilir. Temelini ırki, dini veya mezhebi bir temele dayandıran devletlerin huzurlu ve uzun ömürlü olması beklenemez.

 

Herkesin istediği anlayışa uygun yerel birimlerin oluşturulmasına imkan verilmesi insanların diğer insanlarla birlikte bu özgürlüğün teminatı olan devletin devamlılığına katkı yapmasını sağlayacaktır. Bu sayede her hususta çeşitilik artacak, günümüz dünyasının herkesi birbirine benzeten, yerel kültürel anlayışları yok eden küreselleşme saçmalığının da önüne geçilebilecek ve çeşitlilik içerisinde beraberlik sağlanabilecektir.

 

İnsanların fıtratından gelen duygularının önündeki engelleri kaldıran ve onlara özgürce yaşama imkanı sağlayan devletler hangi ırktan, hangi inançtan ve mezhepten olursa olsun insanlar tarafından sevilecek, korunacak ve vatan kabul edilecektir. Biz ülkemizde barış ortamının gerçekten tesis edilmesinin ve özgürlüğümüzün teminat altına alınmasının Adil Düzen ile gerçekleşeceğine inanıyoruz. Diğer uğraşların günü kurtarmaktan öte bir anlamı yok.    

 

 

Zafer Kafkas






Sayı: 193 | Tarih: 24.02.2013
Mahir Kaynak
Başarı nedir?
Adil Düzen’de İstihbarat
1286 Okunma
5 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Tezler ve antitezlerle Karadeniz meselesi
Sentez
1208 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Barış sanki Tayyip Erdoğan'ın şahsi meselesi
Toplumsal Başarı
1077 Okunma
Tayibet Erzen
Mehmet Şevket Eygi
Reformculara ve Modernistlere Karşı Olalım
Rehber Olalım
1050 Okunma
1 Yorum
Emine Hocaoğlu
Hüseyin Gülerce
Ben milliyetçiyim...
Yerinden Yönetim
994 Okunma
Zafer Kafkas