Sarsıntı CHP ile sınır değil
964 Okunma, 1 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

Soyuttan somuta geçelim. Vesayet sistemi ilke tanımıyordu. Hukuk tanımıyordu. Sadece kendisi vardı, başka herkes ötekiydi. Paylaşma derdi yoktu. Demokrat ve özgürlükçü değildi. Bu, yanlış temeldi.

 

Doğru temeli şimdi atma zamanı. Önce zihniyet değişikliğine ihtiyaç var. Sıralayayım:

 

Demokrasiyi, sadece kendin için değil, herkes için isteyeceksin. Başkalarının konumuna saygılı olmadan, kimse değişmiş olmaz. Sertliğin yerini hoşgörü, mülâyemet almadan, kırmaktan ve kırılmaktan kimse kurtulamaz.  Hoşgörü, başkalarını rencide etmeme hassasiyetidir. Başkalarını rencide eden, rencide edilmeye mahkûmdur

 

http://www.zaman.com.tr/huseyin-gulerce/sarsinti-chp-ile-sinirli-degil_2047122.html

 

Yorum:

 

Engelsiz Çöküşe

 

Bugün mevcut hükümetin ülkemizin temelleri ile alakalı konularda ortaya koyduğu icraatlar maalesef geleceğimizi teklikeye sokacak niteliktedir. 10 yıllık süreçte halen eğitim sistemimiz ile ilgili bir projemizin olmaması hazin bir durumdur. Adalet sistemimizin içler acısı hali giderek kötüleşmekte ne yapılacağının bilinmemesi nedeniyle tutarsız ve günlük kararlar ile sistem iyice karmaşık hale gelmektedir. Ekonomik olarak zaten kimse gerçeğin ne olduğunu bilmemektedir. Televizyonlara kalsa dünyanın en iyi ekonomisiyiz ama piyasalar bunu pek doğrular nitelikte değil. Kürt sorunu adını verdikleri sorunu tamamen bitirmek yerine yarın şartlar oluştuğunda farklı formlarda ve daha tehlikeli olarak karşımıza çıkacak şekilde kuluçkaya sokma çabaları ise çok vahim gözükmektedir.

 

Bu kadar sorun varken ve çözüme ulaşılması da zor görünürken, muhalafetin bu durumları ortaya koyması, yapılan hataları belirtmesi ve çözüm önerilerini sunması gerekirken aksine kişisel çatışmalara, kurumsal kavgalara gitmesi biliçli şekilde oluşturulmuş bir muhalefet şeklinin sonucudur. Şuurlu , ülkenin geleceğinden endişe eden ve gelişmeleri doğru yorumlayabilen bir muhalefet Akp ile gerçekleştirlen çöküşe dur diyebilirdi. Ama Kılıçdaroğlu'nun başını çektiği diğerlerinin de aynı şekilde etkisiz eleman durumunda olduğu bir muhalefet engelsiz bir şekilde çöküş için ideal ortamı oluşturmaktadır.

 

Sarsıntı ülkemiz ile ilgili, Allah korusun..

 

      

 

 

Zafer Kafkas


YorumcuYorum
Süleyman Karagülle
03.02.2013
19:38

İlim adamları çözümler üretir, projeler yaparlar. Din adamları bu projeleri halka tanıtırlar, anlatırlar. Siyasiler ise bu projelerden birini benimser ve halktan oy isterler. Halkın verdiği oylarlarla iktidar olurlar. O projelerini aldığı oylar nispetinde uygularlar. Ülkemizde güçlü iş adamaları var, din adamaları var, siyasiler var. Türkiye de ilim adamı yoktur. Bir sistemi bir projeyi ortaya koyma şöyle dursun, onu anlayacak seviyede değildirler. Akevler projesini üniversitelere arz etti. Bize verdikleri cevapta biz ilimle uğraşırız. diye cevap verdiler. Onların Yaptıkları batılıların dediklerini uygulatmaktan ibaret. İngilizce öğrenmekten başka işleri yoktur. Adil düzen çalışanları, siyasi partilere çözümleri üretip göstererek sunmalıdır. Din adamları bu çözümlerden benimsediklerini halka anlatmalıdırlar. 60 kadar parti bunlardan birinin çözümlerini benimsemeli ve öyle siyaset yapmalı. Halk da çözümleri olan partilere oy vermelidir. Bunu sağlayacak da din adamlarıdır.





Sayı: 190 | Tarih: 3.02.2013
Mehmet Barlas
Yaşamak ve ölmek üzerine çeşitlemeler...
Yaşamla ölüm arasında
1183 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
"Medeniyet",nasıl dinin yerine yerleşti?
Yalnızlık tehlikesi ve şaşırmış yazar/lar!
1143 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek
Mahir Kaynak
Görünen Gerçek
Sermaye Kaybediyor
1113 Okunma
2 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
AK Parti neden başarısız sayılır?
Zulüm düzenine hizmet başarı mıdır?
1082 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Şevket Eygi
Kur'an Konusunda Zararlı Münakaşalar Haramdır
Mealden Hüküm Çıkmaz
1010 Okunma
1 Yorum
Emine Hocaoğlu
Hüseyin Gülerce
Sarsıntı CHP ile sınır değil
Engelsiz Çöküşe
964 Okunma
1 Yorum
Zafer Kafkas


© 2024 - Akevler