Geneleve Yedi Yıl teşvik Verilmiş!
1055 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Şevket Eygi - Milli Gazete
Emine Hocaoğlu

13 ARALIK 2012

Aşağıdaki haberi yayınlayan Radikal gazetesini ve muhabir Hacer Boyacıoğlu'nu tebrik ediyorum.

Konu: Aydın'da Organize Sanayi Bölgesinde bir genelev 7 yıl boyunca sanayi teşviki almış!.. Evet tam yedi yıl... Organize Sanayi Bölgesindeki işletmeler gibi genelev de elektriği ve suyu ucuza almış, Hazine teşviklerin keyfini sürmüş.

Aydınlı sanayiciler yıllardır bu çirkin teşviki durdurmak için mücadele vermişler.

Sanayicilerin girişimi netice vermiş, uzun çabalardan sonra genelevin OSB kapsamında olmadığı kararına varılmış. Lakin fizikî varlık olarak genelev, yine aynı yerde, sanayi bölgesinde, KDV'li ve gelir vergili seks hizmetlerine, kadın köleliği faaliyetlerine devam ediyormuş.

Genelev 7 yıl boyunca şu teşviklerden ve muafiyetlerden yararlanmış: Çevre temizlik vergisi ödememiş... Atık su bedeli ödememiş... Enerji giderinin yüzde 20'si hazineden ödenmiş... Sigorta priminin yüzde yüzü hazineden... Tevhid ve ifraz işlem harcı ödememiş...

Kadın hakları konusunda sözde pek hassas olan cazgır çağdaşlar ve laikler nedense yasal seks köleliğine hiç mi hiç seslerini çıkartmazlar.

Türkiye, devlet olarak uluslararası kadın hakları sözleşmelerine imza koymuş, kadınlara resmi fahişelik belgesi verip, yasal genelevlerde çalıştırmayacağına dair kesin taahhütte bulunmuştur. Maalesef uygulamada bu vaatlerini yerine getirmemektedir.

Şu anda ülkemizdeki yasal genelevler faaliyetlerine ve 'seks hizmetlerine' kolluk kuvvetlerinin himayesinde devam etmektedir. Bu seks köleliği kurumlarından toplanan KDV'ler ve diğer vergiler genel bütçeye katılmaktadır. Böylece beytülmale haram, uğursuz, necis, pis, iğrenç, çökertici gelir ilaveleri yapılmaktadır.

Sadece genelev paraları değil, laik sistem kumar paralarını da hazineye katmaktadır.

Laik rejimi samimi, doğru, dürüst, açık olmaya çağırıyorum.

Avrupa devletleri, Türkiye'ye baskı yaparak, yasal genelev uygulamasını protesto etmelidir.

Kadın hakları savunucuları İslam'a saldırmayı bıraksınlar da, kendi büyük ayıplarına baksınlar.

Yasal, KDV'li, korumalı genelevler devede kulaktır. Onların yanında belki de yüz misli sözde gizli, gerçekte çok açık ve göz yumulan genel ve yoğun bir fuhuş sektörü vardır.

Ceza kanunundan zina suçunun çıkartılması, fuhşu ve ahlaksızlığı dörtnala şaha kaldırmıştır.

Laikleri ve çağdaşları iğneleyip tenkid ettik... Ya Müslümanlara ve İslamcılara ne demeli?..

İslam dini 'haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır' diyor.

Ülkemizde on binlerce kadın, köleliklerin en ağırı ve iğrenci olan seks kölesi olarak çalıştırılmaktadır. Bu bataklığa düşenlerin pişman olma hakları ve şansları yoktur. Çeteler, mafyalar, Madam Manokyan'lar onlara bu hakkı tanımaz.

Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda harekete geçmelidir. Başkanlık, elbette benim üslubumla mücadele edemez ama mutlaka bir şeyler yapmalıdır.

Laik sistem kadın hakları hürriyetleri, haysiyeti konusunda samimi ise yasal seks köleliğine bir çare ve çözüm bulmalıdır.

Başörtüsü konusunda aslan kesilen laikçiler, Kemalistler, Dönmeler, Kriptolar, TC başlıklı fahişelik vesikaları karşısında niçin susuyorlar?

Resmî törenlerle genelevler patroniçesi Madam'a ödül verilmesini protesto etmeyenlerin, kadın hak ve haysiyetlerinden bahsetmeye hakları yoktur.

Yazının devamı için; http://www.milligazete.com.tr/makale/geneleve-yedi-yil-tesvik-verilmis-258201.htm

 

Yorum:

 

Ev ve İş Ayarlanmalı

Faiz haram olduğu halde Türkiye'deki tüm bankalar faizle iş yapmaktadırlar. Bir türlü bunun çözülmesini istemiyorlar, çalışmıyorlar, öneriler getirmiyorlar. Bu durumdan gayet memnunlar.

 Genelevlerde faiz gibi böyle sorunlardan birisi ama devlet bunu sorun olarak algılamıyor ve oradan vergi alıyor. M.Şevket Eygi'nin söylediği gibi kadın haklarından söz eden çağdaşlar neden bu duruma hiç ses çıkartmıyorlar. Hiç kimseye zararı olmayan başörtüsü için oldukça seslerini yükseltiyorlar. Halbuki aileye ve topluma çok zararı olan bu durumu hiç gündeme getirmiyorlar.

Genelevlerin kapatılması gerekir. Orada çalışan kadınlara iş sahası oluşturulmalıdır. Yoksa sadece kapatmak çözüm değildir. Bu zamanda çok fazla işsiz varken onların çalışmaları daha da zordur. İşte bu durumdan dolayı onlara ev ve  iş ayarlanmalıdır.

Toplumda genelev adı altında olmadan da yapılan bir çok fuhuş vardır. Bunlar da göz ardı edilmemelidir. Bucak sistemi getirilmezse bu söylediğim de kısa bir zaman sonra çözüm olmayacaktır. Çünkü o kadınları ancak bucak sisteminde kontrol edebilirsiniz. Devlet bunu tek başına kontrol edemez.

 

 

Emine Hocaoğlu






Sayı: 183 | Tarih: 16.12.2012
Yusuf Kaplan
Devrimler,artık demokratik değil, dromokrartik
Hoşgeldin ADİL DÜZENdemeye dili varmayanlar
1177 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Bunlar öz kardeş
Ayetlere ne söyletsem?
1131 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Herkesin kendine özgü kıyameti vardır
Kıyam Et
1125 Okunma
Tayibet Erzen
Mahir Kaynak
Zor yıllar
Değişim Kooperatifleri
1114 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Şevket Eygi
Geneleve Yedi Yıl teşvik Verilmiş!
Ev ve İş Ayarlanmalı
1055 Okunma
Emine Hocaoğlu
Hüseyin Gülerce
Müslüman Toplum Demokrasiye Mani Değildir
Din Anlayışımız
1009 Okunma
Zafer Kafkas


© 2024 - Akevler