Bunlar öz kardeş
1128 Okunma, 0 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

14.12.2012

TÜRBAN tartışması yapıldığında...

“Ben ayetlere baktım... İslam’da başörtüsü yoktur... Baş örtme yoktur” diyerek başörtüsünün yasaklanması çabalarına su taşıyanlar ile “Ben ayetlere baktım... İslam’da sadece cami vardır... Cemevi yoktur” diyerek cemevinin ibadethaneden sayılmaması çabalarına su taşıyanlar...

Öz kardeştirler.

Aralarında hiçbir fark yoktur.

İkisi de İslam’dan anladıklarıyla özgürlükleri boğmak istemektedir.

İkisi de kendi İslam yorumlarını geçerli kılmak istemektedir.

İkisi de “istediği gibi inanma / istediği gibi yaşama” ilkelerine karşı saygısızdır.

Yazının tamamı için http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22153437.asp

 

Yorum:

Ayetlere ne söyletsem?

Kuran bize bir şeyler anlatır. Anlamamız için anlatır. Ama Kuran’ı yorumlayan iki grup vardır. Birisi ayetlerin kendisine ne söylediğini anlamaya çalışır. Diğer grup ise ayetlere ne söyletmek istiyorsa onu söyletir.

Başörtüsü hoşuna gitmez. Başörtüsü yoktur demek için ayetteki kelimelerin manasını tahrif eder. Gramer bilmeden gramere aykırı yorumlar çıkarır ve kendi gibi düşünmeyenlerin yanlış düşündüklerini iddia eder. Sonra Kuran’daki diğer ayetlerle kuralları açıklayarak tüm söylediklerini çürütürsünüz. Bu sefer aynı konuyu sanki yeni bir konuymuş gibi tekrar ortaya atar ve aynı iddiaları tekrar savunur. Tekrar çürütürsünüz. Bir miktar susar, sonra tekrar savunur.

Şarabın haramlığı hoşuna gitmez. Namaz hoşuna gitmez. Oruç hoşuna gitmez. Zinanın haram olması hoşuna gitmez. Gitmez de gitmez. Hepsine birer kılıf bulur. Ayetleri çarpıtarak, kelimelere saçma saçma anlamlar vererek bunların aslında bilindiği gibi değil, kendi istediği gibi olduğunu iddia eder. Siz çürütürsünüz, çürütmekten sıkılırsınız, o sıkılmaz.

28 Şubat sonrası televizyonlarda her gün boy gösteren bu tip ilahiyatçıları hatırlarsınız. Artık “İslamiyet’i dejenere etmek” moda olmaktan çıkınca pek televizyonlara çıkmıyorlar. Ama onların internetteki temsilcileri bu görevlerini sürdürüyorlar.

Gün gelir de tekrar “İslamiyet’i dejenere etmek” moda olunca yine televizyonlarda boy göstereceklerdir. Hatta onların bir çoğu emekli olacak, görevlerini internetteki temsilcilerine devredecek, internetteki sitelerde de yeni nesiller görevlerini devralacaklardır.

Allah akıl, fikir ve mantık versin.

 

 

Lütfi Hocaoğlu






Sayı: 183 | Tarih: 16.12.2012
Yusuf Kaplan
Devrimler,artık demokratik değil, dromokrartik
Hoşgeldin ADİL DÜZENdemeye dili varmayanlar
1174 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Bunlar öz kardeş
Ayetlere ne söyletsem?
1128 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Herkesin kendine özgü kıyameti vardır
Kıyam Et
1122 Okunma
Tayibet Erzen
Mahir Kaynak
Zor yıllar
Değişim Kooperatifleri
1112 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Şevket Eygi
Geneleve Yedi Yıl teşvik Verilmiş!
Ev ve İş Ayarlanmalı
1052 Okunma
Emine Hocaoğlu
Hüseyin Gülerce
Müslüman Toplum Demokrasiye Mani Değildir
Din Anlayışımız
1007 Okunma
Zafer Kafkas