Rusya ile ilişkilerimiz
1025 Okunma, 2 Yorum
Mahir Kaynak - Star
Süleyman Karagülle

01/12/2012

- İkinci Cihan savaşında dünya ikiye bölündü Doğu Sovyetlerle Batı ABD’nin kontrolüne verildi. Devletlerin blok değiştirmemeleri için ikisi arasında soğuk savaş başlatıldı.

- Bu gerçeğin önce her siyasetçinin bilmesi gerekir. Bunu kabul etmeyen akıl hastası değilse satılmıştır.

 

-Türk halkı Sovyet düşmanı olmuştur. Demirel’in 70’lerde Sovyetlere alüminyum fabrikası yaptırması bu durumu değiştirmedi.

- Türk halkı Ruslara değil; ateizme, sosyalizme düşman olmuştur.

- Türkiye’nin Sovyetlere yaklaşması dengeyi bozmayacağı için Demirel’in bu yaptığı iyi karşılandı.

- Sermaye batıda etkisini kaybetmeye başlayınca Türkiye’yi Rusya’ya yaklaştırıp batıya karşı durabilecek güce ulaştırma denemesini yapmaktadır.

 

-Amerika’da Sovyetlerin yerini AB’nin almasını isteyen çıkmıştı. Türkiye ona endekslendi. Sovyetlerle ilişkisi donduruldu.

- Sermaye yeni dünya dengesini, Rusya ve Çin ile ABD ve AB arasında kurmak istedi.  Türkiye’yi AB içine yerleştirmeye karar verdi.  Rejim üzerine kurulan dengenin yerini, coğrafya üzerine kurmak istedi. İslam âleminde bölünecek, savaştırılacaktır.

 

- Türkiye denge ülkesi olacaktır. Kime ders vermek isterse, orada yer alacaktır.

- Türkiye İslamlıktan vazgeçse iyi tetikçi asker olacaktı. Ama Türk halkı İslamiyet’ten vazgeçmedi.  Sermaye de şeriatçı olmayan dindar olmayı kabul etti. Erbakan ortaya çıktı. Şimdi AK Parti ile Erbakan’ı unutturmaya çalışmaktadır.

 

-Ortadoğu sorun olmaya başlamıştır. Bunu ancak, Rusya ile Türkiye işbirliği içinde dengelenebilir. Putin’in gelişi bu amaçla yapılmıştır.

- Sermaye olaylara müdahale etmez. Bekler, gidişi öğrenir.  Sonra belli zaman içinde planlama yapılır. Sonra da belli süre içinde uygulanır. Şimdi sermaye bekleme dönemindedir. Araştırma yapıyor.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Devamı için http://haber.stargazete.com/yazar/rusya-ile-iliskilerimiz/yazi-710262

 

 

Yorum:

 

Vakti Geldi

 

Kuran’da İsrailoğulları’nın iki defa dünyada süper güç olacağını, ikincisinin birincisinden çok daha büyük olacağı bildirilmektedir. Kuran’da bunun da sona ereceği anlatılmaktadır. Ayrıca İsrailoğulları’nın Filistin’de toplanacağını bildirmiştir. Tarihi gelişme ve Kuran’ın bildirdiğine göre durumu şöyle tahlil etmekteyiz.

 

1- Sermaye beş yüz senedir yükselmektedir. Bu sayede bugünkü batı uygarlığı doğmuştur. Bu uygarlık faizli ekonomiye dayanıyordu. Böylece bu günkü uygarlık doğdu. Faizli sistem manasını kaybetmiştir. Kağıt paranın faizi olmaz. Dolayısıyla sermayenin hakimiyeti son bulmaktadır.

2- Uygarlık yaşlanmış, inançlara batıl itikatlar karışmıştır. Batıl itikatların ayıklanması için ateizm rüzgârları esmiş ve insanlık müspet ilme aykırı olmayan inanç sistemini kabul eder hale gelmiştir. Bu sebeple ateizm modası bitmiş sermayenin dinsizleştirme politikası artık devam edemez.

3- Kuvvet uygarlıkları çıkar çatışmalarına dayanır.  Denge böyle kurulur. İkiye bölersiniz ve onları çatıştırırsınız. Siz yenileni destekler dengeyi sürdürürsünüz. Batı uygarlığı buna dayanmaktadır. Oysa hak uygarlığında çatışma, barışma üzerine dayanır. İkili grup değil çoklu grup oluyor. Dünya kıtalara ayrılacaktır. Kıtalar arası barış olacaktır. Barışta yarışacaklardır. Dolayısıyla gelecekte dört büyük dinin barış içinde halkı beraber yaşayacaktır. Dolayısıyla kutuplaşma dönemi sona eriyor. Putin Türkiye’ye geliyor. Sermayeye karşı Türkiye’yi hazırlıyor

4- Yeryüzü Adil Düzen’i kabul etmek zorundadır. Başka türlü nüfus azalması durdurulamaz. Köylerin boşalması önlenemez. Yolsuzluk son bulmaz ve terör olayları devam eder.

 

Üçüncü Dünya savaşını önlemek için Putin buraya gelmiştir.

   

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Ali Bülent Dilek
09.12.2012
14:58

aytunç altındala göre isa a.s milattan 6 sene evvel doğmuştur.

yani biz 2012 yi değil 2018 i bitiriyor 2019 a giriyoruz.

yine 2015 yılı 2021 yılı olmaktadır.

süleyman kara gülleye göre;204.seminerde (12 nisan2003) müslümanların hazretiömer gibi

2021 yılında israili fethedip sona erdireceğini söylemektedir.

demek ki 2 sene sonra israil sonu gelecektir.

acaba hz.ömer in yaptığını yapacak komutan kim olacaktır?

ne mutlu o komutan ve askerlerine ve o günü gören müslümanlara...

Reşat Nuri Erol
10.12.2012
09:15

ALİ BULAÇ'IN BUGÜNKÜ YAZISINDAN 1 BÖLÜM:

"Irak ve Suriye’nin bu hale gelmesinde hepimizin sorumluluğu var. Arapların, Türklerin, İranlıların ve Kürtlerin. Esed’in halkını katlettiğini söylüyoruz, Adana’dan kalkan uçaklar Irak’ı bombalarıyla yerle bir ederken katledilen Iraklılar aklımıza gelmedi. Şimdi Suriye’de aynı katliam tekrarlanıyor, başarımızı kanlı iç savaşı örgütleme performansımızla ölçüyor, “başarısızlığımız”ın Esed’in hâlâ gitmemesi olduğunu söylüyoruz. Sorun Esed değil, er veya geç Baas rejimi gidecek, bu baskıcı rejimin dünyada yeri kalmadı. Maharet o idi ki, Suriye’yi bu hale düşürmeden değişimi yönetmekti. Baas bir baskı rejimidir, doğru, ama birlikte hareket ettiğimiz Katar Şeyhi “Yasemin” adlı şiirinden dolayı şair Muhammed ibn el Dib el A’cemi’yi müebbet hapse mahkûm ederken bizler çıkıp “Ey Kral, n’apıyorsun?” diye soramıyor, Bahreyn’deki sivil katliamları görmüyoruz bile. İsrail gazetesinin iddia ettiği gibi Türkiye, Suriye’yi darmadağın edecek “melikler ordusu”nda yer alır mı? İhtimal vermiyorum, temenni de etmiyorum. .





Sayı: 182 | Tarih: 9.12.2012
Yusuf Kaplan
Medrese ve tekke olmadan asla
Cemaatler neden islami bir eğitim modeli geliştir
1043 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek
Mahir Kaynak
Rusya ile ilişkilerimiz
Vakti Geldi
1025 Okunma
2 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Şevket Eygi
Önem Vermediğimiz Önemli Konular
Mutlaka Önem Verilmeli
992 Okunma
Emine Hocaoğlu
Ahmet Hakan
Yıkılma sakın Fatma Hanım
Kadınları korumanın en saçma yolu
982 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Esad, Kaddafi'nin son görüntülerini izlemedi mi?
Kafir inadı ve Milletlerin Bilançosu
933 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler