Cumhuriyet,ilkler, İP ve CHP
939 Okunma, 0 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

 

http://www.zaman.com.tr/cumhuriyet-ilkler-ip-ve-chp/2009215.html

 

89. yılında Cumhuriyet kutlamalarının en önemli ilki, laiklik bahanesi ile Çankaya Köşkü’nde yapılan ayrımcılıktı. Sayın Cumhurbaşkanı’nın eşi başörtülü olduğu için askerler, Çankayadaki resepsiyona katılmıyorlardı. Bunun nasıl bir burukluk hâsıl ettiğini, Köşke eşi Emine Erdoğan ile katılan Sayın Başbakan ifade etti: Daha önceden biz törenlere eşli davet almıyorduk. Bizi buraya sokmayanlar utansın…”

 

Yorum:

 

Çatışmalardan Ders Çıkarmak

 

Sürekli kutuplaştırılan bir ülkenin çocuklarıyız. Cumhuriyetin kuruluşundan beri hep bir çatışma sebebi ihdas edebildik kendimize. Bu kutuplaşmalar sonucu binlerce vatan evladı can verdi, binlerce insan hayatlarını huzursuz geçirdi. İnsanların hayatlarını ilgilendiren hususlarda fikir beyan etmeleri, örgütlenmeleri ve fikirlerini yaymaya çalışmaları kadar doğal bir şey olamaz.

 

Fikri çalışmalar, örgütlenmeler çatışmaların tarafı huzursuzluğun kaynağı haline geliyorsa esas gayenin dışına çıkılmış başkalarının gayelerine hizmet ediliyor demektir. Ülke olarak yıllarca birilerine farkında olmadan hizmet etmeyi fazlasıyla başardık.

 

Geçmişten ders alarak düşülen hataları tekrarlamamak insana verilen en önemli yeteneklerden biridir. Son cumhuriyet bayramı göstermiştir ki biz maalesef geçmişten ders çıkaramıyoruz. Bir araya gelip tartışma ve uzlaşma zemini oluşturma yerine manipülasyonlara, yönlendirmelere daha bir kıymet verip çatışmayı tercih ediyoruz.

 

Gücü elde edip en doğrusu olduğunu düşündüğümüz inancımızı, anlayışımızı, ideolojimizi başkalarına da dayatmak düşüncesi yerine herkesin kendi istediği hayatı yaşayacağı İslam Düzenini kurma düşüncesine geçmeden ne korkulardan ne de çatışmalardan kurtulabileceğiz.

 

 

 

Zafer Kafkas






Sayı: 177 | Tarih: 4.11.2012
Emre Kongar
Erdal İnönü’nün Unutulmaz Kişiliği…
İnönü
1585 Okunma
11 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
‘Bana bak Suudi Kralı’ çıkışı bekliyoruz
Hac zulmü
1149 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Şevket Eygi
İslam Üniversiteleri
Allah'ın Gazabı Yakındır
1079 Okunma
Emine Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Geminin güvertesindeki tepişmeler rotayı etkilemi
Bakış Açısı
979 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Rota'yı bulduk'da,'istikamet'neresi?
Saded'e gelelim
979 Okunma
Ali Bülent Dilek
Hüseyin Gülerce
Cumhuriyet,ilkler, İP ve CHP
Çatışmalardan Ders Çıkarmak
939 Okunma
Zafer Kafkas