Mahkemeler değişti,aslında ne oldu?
1011 Okunma, 1 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

 

http://www.zaman.com/yazar.do?yazino=1313025

 

Terör ve darbe suçlarında tutuklamanın azami süresi 10 yıl olarak korunuyor. Böylece söz konusu davalarda toplu salıverilme ve davaların özünü zedeleme, Ergenekonculara cesaret ve psikolojik avantaj sağlama yanlışına düşülmemiş oldu. Yine tekrar edeyim. Uzun tutukluluk sürelerini savunmuyorum. Davaları hızlandıracak tedbirlerin alınarak muhtemel haksızlıkların önüne geçilmesi başka şeydir. Bir yasa değişikliği ile "taviz veriliyor, pazarlık yapıldı" propagandalarına malzeme sağlamak başka şey...

 

 

Yorum:

 

Değişen Bir Şey Yok..

 

Hangi kesimden olursak olalım , hepimiz güven içerisinde yaşayacağımız bir hayat arzuluyoruz. Bu amaca ulaşmak için adaletin tam olarak tesis edilmesi gereklidir. Adaletin tesisi için de bağımsız ve tarafsız yargının hakim kılınması kaçınılmazdır. Bağımsız ve tarafsız bir yargının oluşabilmesi de ancak hakemlik sistemi ile mümkündür. Merkezden atanan savcı ve hakimlerin kendisini atayanların arzuları dışında hareket etmesi mümkün değildir. Bu da doğal olarak bağımsızlık ve tarafsızlık ilkelerine halel gelmesi demektir.

 

Uzunca bir süredir tartışılan özel yetkili mahkemeler hususuna bu gözle bakıldığında ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkacaktır. Bundan 10-15 yıl önce bu ülkenin okullarından mezun olan savcı ve hakimler dindar halkın aleyhine iken şimdilerde yine aynı okullardan mezun olanlar laik kesimlerin fiillerini sorgulamaktalar.

 

Sadece kendimizi, kendi güvenliğimizi düşünerek bir takım gayri adil oluşumlara destek olmak, savunmak bizleri ancak zalim yapar. Zalimlerden olmak istemiyorsak kitaba kulak vermemiz ve ona göre hareket etmemiz gerekir. Kitabın istediği kurumları tesis edebilirsek hem biz güvende oluruz hem de bizim gibi düşünmeyen ve yaşamayanlar güvende olurlar. Bu da barış ortamının kurulması demektir.

 

Hakemlik sistemi kurulmadıkça ne yapılırsa yapılsın aslında değişen bir olmayacak.

 

 

 

 

 

Zafer Kafkas


YorumcuYorum
Hüseyin Kayahan
13.07.2012
20:10

Zafer bey;

beni tabirimle "sizin bardağınız ne zaman taşacak?" İlmi makaleler kısmında yorum ve makalelerinizi şahsen ben bekliyorum. Farklı yorumlar yaparsınız diye düşünüyorum. Selamlar. H.Kayahan





Sayı: 160 | Tarih: 8.07.2012
Yusuf Kaplan
Tarihin yükü:Bir ruh,ışık ve yol/culuk serencamı
Hammalın ipi
1142 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek
Mehmet Şevket Eygi
Ezana Hıyânet Etmek
Hoşlanılmıyor ama yapılıyor
1135 Okunma
Emine Hocaoğlu
Mahir Kaynak
Dünden bugüne
Uçak nerde düştü?
1072 Okunma
5 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Altan
PKK ve AKP
Özür
1056 Okunma
3 Yorum
Vahap Alma
Mehmet Barlas
AB rüyamızın yarısı sanki yıkılmış gibi...
Adil Düzen Semtleri
1050 Okunma
3 Yorum
Tayibet Erzen
Hüseyin Gülerce
Mahkemeler değişti,aslında ne oldu?
Değişen Bir Şey Yok..
1011 Okunma
1 Yorum
Zafer Kafkas
Ahmet Hakan
Yıldızlar da kayar
Sağlıkta dönüşüm ama kime?
1002 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu