Çocukların Anayasa İstekleri
1094 Okunma, 1 Yorum
Mehmet Şevket Eygi - Milli Gazete
Emine Hocaoğlu

25 MAYIS 2012

Yeni Anayasada hangi maddeler olsun diye okul çocuklarına sorulmuş, onlardan bazısı idam cezası geri gelsin, ders saatleri Cuma namazına göre ayarlansın, binalarda mescit olsun demiş. Kemalistler, çağdaşlar, laikler bu isteklere çok şaşmış, çok üzülmüş, çok perişan olmuş.

Bunlarda ne var?

Kanlı katilin biri sekiz yaşındaki bir çocuğa tecavüz ediyor, sonra taşla başını ezerek öldürüyor. Bu canavarın idam edilmesi niçin kötü oluyormuş?

Halkı Müslüman olan bir ülkede ders saatlerinin Cuma namazına göre ayarlanmasında niçin kötü, sakıncalı bir taraf olsun?

İngiltere'nin en kalabalık bölümünde, kolejlerde ders b.aşlamadan önce sabahleyin okulun şapelinde toplucu âyin yapılmıyor mu?

Doğrusu aşırı Kemalistlerin ve laik(çi)lerin çocukların isteklerine şaşmaları ve bozulmaları çok ayıp olmuş.

Biri kalkıp her sabah okullarda Atatürk Törenleri yapılmalı deseydi şaşacaklar mıydı? Şaşmak bir tarafa çok alkışlayacaklardı.

Çocuklarımız az bile söylemiş.

Okullarda küçük mescitler değil, camiler olmalıdır. Ders saatlerine rast gelen namaz vakitlerinde, Müslüman öğrenciler topluca cemaat ile namaz kılmalıdır.

Din, inanç, ibadet, inandığı gibi yaşamak hürriyetinin gereğidir bu.

Laikliğe de aykırı değildir.

Bendenizin bir "İslam Mektebi" projem var. Bu mektebin yanında kendi camii olacaktır ve beş vakit namaz bütün Müslüman öğrencilerin katılımıyla cemaatle kılınacaktır.

Bu mektebin özelliği camili, namazlı, cemaatli olmasından ibaret olmayacaktır.

Dünyanın ilk beş güçlü lisesi listesine girecektir.

Öğrenciler en az üç yabancı dili çok iyi öğrenecek, bunlarla yazılmış fikir ve kültür kitaplarını okuyup tercüme edebileceklerdir.

Son sınıf öğrencileri Fuzulî Divanı'nı ellerine alıp, yanlışsız okuyacaklar ve mükemmel metin şerhi yapabileceklerdir.

Mükemmel Osmanlıca bileceklerdir.

Yüksek seviyede sanat kültürüne sahip olacaklardır.

Ahlakları ve karakterleri yüksek ve güçlü olacaktır.

Biz böyle okullar açmadıkça, bu okullarda dünyayı hayran bırakan gençler yetiştirmedikçe sürünmeye mahkum kalacağız.

Yazının devamı için; http://www.milligazete.com.tr/makale/cocuklarin-anayasa-istekleri-240051.htm

Yorum:

Çocuklarla Değil, İlimle Hazırlanmalı

Okul çocukları yeni anayasada olması gereken maddeleri çok güzel tespit etmişler. Ben onları tebrik ediyorum. Bunlar laik bir ülkede olması gereken şeyler diye düşünüyorum. Bir kimsenin inandığı gibi yaşayamaması demek bu ülkenin laik ve çağdaş olmadığının göstergesidir.

Kemalistler, çağdaşlar, laikler bunlara şaşırmaları çok normal ve bunların çağdaş olmalarını, laikliğini eleştiriyorum. Çağdaşlar fakat çağdaş bir fikre karşılar? bu bir çelişki değil mi?

Cuma namazına göre ders saatinin ayarlanması olması imkansız bir şey değildir. Yeter ki bunu istesinler. Çünkü Müslüman bir topluluğun çoğunluğunun oluşturduğu bir ülkede yaşıyorsak bunu ayarlamaları çok da zor olmasa gerek.

Ayrıca idam cezalarının gelmesini çocuklar da istediğine göre bunun üzerinde oldukça düşünülmesi gerekir. Bazı suçlar işleniyor ve cezası tam karşılığını bulmuyorsa (ki bu bana göre öyle) ve arkasından af çıkarılıyorsa bunu küçük çocuklar bile  çok rahat görüyor. Kuran'da bunun için kısasta hayat vardır demektedir. Demek ki kısas uygulanırsa bir daha bu gibi benzeri suçlar işlenmez.

Ayrıca anayasayı ilimde çok yeterli kişilerin hazırlamalarını tavsiye edebilirim. Burada önemli olan ülkenin durumunu öğrencilerin bile çok rahat gördüğüdür.

Bugün bir sınavda görev aldım. Bu sınavın içeriği ilçe çapında liseli gençlere üç hafta önce peygamberimizin hayatını anlatan bir kitap dağıtıldı. Bu kitaptan bir  sınav yapılacak ve kazanan öğrencileri umreye gönderilecek.

Sınavda teslim aldığım kitapçıkları inceledim. Bazı öğrencilerin bilinmesi gereken soruların cevaplarını yanlış verdiklerini gördüm. Anladım ki Müslüman çoğunluğun yaşadığı  bir ülkede yaşamamıza rağmen çocuklarımızın bu konu üzerinde yeteri kadar bilgilerinin olmadığını gördüm. Bu duruma çok üzüldüm.

 

 

Emine Hocaoğlu


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
27.05.2012
05:35

"... anayasayı ilimde çok yeterli kişilerin hazırlamalarını tavsiye edebilirim..."





Sayı: 154 | Tarih: 27.05.2012
Mahir Kaynak
Bu hafta yazısı yok.
Medya Tekeli
1852 Okunma
15 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Yeni Anıtkabir adabı
Kabir tapınması
1375 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Ümmileşme süreci-3;üç fütuhatı safa/mustafa
din mi gitti düzen mi
1319 Okunma
2 Yorum
Ali Bülent Dilek
Ahmet Altan
Ölüm Bile Eşitsiz
Garip
1201 Okunma
Vahap Alma
Hüseyin Gülerce
AB Rüzgarına Neden İhtiyaç var?
AB'ye İman
1185 Okunma
3 Yorum
Zafer Kafkas
Ruşen Çakır
Diyarbakır’da Roboski’yi düşünmek
Uludere katliam değil, Testinin kaderidir!
1170 Okunma
Tayibet Erzen
Mehmet Şevket Eygi
Çocukların Anayasa İstekleri
Çocuklarla Değil, İlimle Hazırlanmalı
1094 Okunma
1 Yorum
Emine Hocaoğlu