Fethullah Gülen 28 Şubat’ta ne yaptı?
1425 Okunma, 4 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

01.03.2012

ŞUNLARI yaptı:

- Ordunun dönemin hükümetinden daha demokrat olduğunu söyledi.

- Refah Partisi’nden ayrışmaya çalıştı.

- “Ben Erbakan gibi değilim, daha hoşgörülüyüm” mesajı verdi.

- En kritik günlerde Erbakan’a “istifa et” çağrısı yaptı.

- 28 Şubat’ın egemenleriyle diyalog yollarını aradı.

- Bu arada Refahyol hükümeti devrilip yerine yeni hükümet kurulduğunda Zaman gazetesi 9 sütuna “Hayırlı olsun. İşte kardeş kavgasına son verecek hükümet” manşetini attı.

Yani?

Fethullah Gülen direnmedi. Direnmediği gibi işbirliğine de açık durdu.

*

Yeni Türkiye’de...

- Ortalık 28 Şubat diye inlerken...

- Zalimler deşifre edilirken...

- Mazlumlar anılarını anlatırken...

- Herkeslere “sen 28 Şubat’ta neredeydin” sorusu sorulurken...

- Sincan’da tankların geçtiği caddede eylemler yapılırken...

- 28 Şubat belgeselleri ekranları kuşatırken...

Fethullah Gülen’in 28 Şubat’ta nerede durduğu sorusu hiç sorulmuyor.

28 Şubat’a dair her şeyi açıkça konuşuyoruz, tartışıyoruz, hiçbir eksik bırakmıyoruz, her türlü anımsatmayı yapıyoruz ama nedense sözü bir türlü Fethullah Gülen’in duruşuna getirmiyoruz.

*

Anlayışsız değilim.

Fethullah Gülen...

- 28 Şubat’ta kaybedeceği çok şey olduğunu düşünmüş olabilir.

- Okulların kapılarına kilit vurma tehlikesini hissetmiş olabilir.

- Refah’ın yanlış stratejilerle kendisini de hedef haline getirdiğini düşünmüş olabilir.

- “Hizmet”in büyük darbe alacağına inanmış olabilir.

Bütün bunları anlayabilirim.

Ama bu anlayışım, ancak bunların ifade edilmesi halinde söz konusu olur.

Ortalığın “28 Şubat” diye inlediği, “28 Şubat’a itiraz etmeyenin dövüldüğü” bir günde...

28 Şubat’ta karşı destan yazan Gülen Hareketi’ne mensup kalemlerin, önce sağlam bir 28 Şubat muhasebesi yapmaları, ancak ondan sonra 28 Şubat’a karşı kalem sallamaları gerekir.

*

Gülen Hareketi, bu konuda “hiçbir şey olmamış gibi” yapma lüksüne sahip değildir.

Çünkü...

“Demokrasi” biraz da...

Hiç kimseye hiçbir zaman hiçbir şey olmamış gibi yapma fırsatı sunulmayan rejimin adıdır.

Yazının tamamı için http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20029975.asp

 

 

Yorum:

Zulme sessiz kalmak

Kuran pek çok yerinde zulmedenlerden bahseder. Hatta dünya hayatında zayıf halde olup zulmeden güçlülere uyanlara da zalimler demektedir.

28 Şubat bir zulümdür. 28 Şubat 1997’de başlayan bir süreç değildir. 28 Şubat çok daha önce başlamış bir projedir. 28 Şubat 1997’de en büyük başarısına ulaşmıştır. Ancak zaman geçmiştir. 28 Şubat’a halkın refleksi olarak güçlenenler iktidardadır. Hak yolda mıdırlar? Hak yolda değildirler. 28 Şubat’a ses çıkarmayanlar, 28 Şubat’ın güçlülerinin yanında görünenler hak yolda mıdırlar? Yaptıkları işler bireysel bazda güzeldir ama Allah’ın dinine götüren yol değildir. Faydası çoktur ama hedefe götürmeyeceği kesindir.

Gün geldi, herkes 28 Şubat düşmanı oldu. O zaman destekler görünenler o günkü zulümleri anlatmaya, 28 Şubat’tan hesap sorulması gerektiğini anlatmaya başladılar. Gazetelerinde o zaman ki gazete yazılarını manşetlere taşımakta ve o yazarlardan da hesap sorulmasını istemektedirler. Yazarlar ve gazeteler hakkında suç duyurusu yapılmaktadır.

Şeytanın hedefi sürekli çatıştırmaktır. Sürekli geçmişle uğraştırır. Geçmişte yapılanları sürekli gündemde tutar ve insanların arasına koyduğu nefret ve kini bu yollarla pekiştirir.

Derdi intikam olanlar sürekli geçmişle uğraşırlar, şeytana uyarlar. Derdi hak olanlar geçmişten ders alırlar, geçmişteki tecrübelerden faydalanırlar ama gelecek için çalışırlar.

Ey iktidar sahipleri, ey 28 Şubat’ta zulme ses çıkarmayıp, destek çıkar görünüp şimdi aslan kesilenler, Peygamber Mekke’yi fethedince ne yaptı? Geçmişte kendisine zulmedenlerden intikam mı aldı? Eğer örneğiniz resulullah ise, rehberiniz Kuran ise geçmişin intikamından vazgeçin. Gelecek için çalışın. İnsanları sürekli olarak karşınıza almayın. Sürekli olarak kutuplaşmayı hızlandırmayın. Şeytanın amacına giden yolda piyonlar olmayın.

 

 

Lütfi Hocaoğlu


YorumcuYorum
Tayibet Erzen
04.03.2012
02:21

Ahmet Hakan’ın iddia ettiği gibi Gülen’in okullarının ve ‘hizmetin’ zarar görmemesi için bile olsa işbirlikçi ve satıcı bir tutum içine girmesini anlayamam, buna saygı da duyamam.

Çok derinlere inmeye gerek yok. Sayın Gülen Muhammed’in ta ilk hecesinden O’na duyduğu sevgi ve derin bağlılığın göstergesi olan gözyaşı selinin birkaç damlasını şirk ayetlerini okurken dökmüş müdür acaba? Acaba!

Lütfen ileri gittiğimi düşünmeyin, birilerini tekfir etmekten Allah’a sığınırım, bu anlamda nefsimi de kesinlikle temize çıkarmıyorum ancak bu çelişkiyi anlayamıyorum ve sormak istiyorum:

Madem peygamberi çok seviyoruz, madem Sonsuz Nur’lar oluşturacak kadar iyi tanıyoruz ve tanıtmaya çalışıyoruz, madem kutlu doğum günleri ıhh değil haftası çok pardon! Ayı düzenleyip olayı Rio karnavalıyla yarışacak hale getirip abartıda ayyuka çıkıyoruz, o zaman niye tebliğin ilk yıllarında onca açlığa, işkenceye ve baskıya rağmen Mekke müşrikleri makam, güç, servet ve kadın teklif etmişken ve tüm bunlar bugünkü basit siyasi matematikle düşünülünce kaçırılmayacak fırsatlarken, Resulullah tarafından kabul görmemiş ve şiddetle reddedilerek taviz olarak değerlendirilmiş?

Bizler de ne kadar takvalıyız ki, Resul’ün metodunu bırakıp, naçizane huzmemizle Allah’ın nurunu tamamlamaya ensarlar olmaya kalkışıyoruz!!!

Reşat Nuri Erol
04.03.2012
07:05

"Derdi intikam olanlar sürekli geçmişle uğraşırlar, şeytana uyarlar. Derdi hak olanlar geçmişten ders alırlar, geçmişteki tecrübelerden faydalanırlar ama gelecek için çalışırlar..." NOKTA

"Ey iktidar sahipleri, ey 28 Şubat’ta zulme ses çıkarmayıp, destek çıkar görünüp şimdi aslan kesilenler, Peygamber Mekke’yi fethedince ne yaptı?.."

NOKTA

selam ve dua ile..

reşad

Mete Firidin
06.03.2012
12:41

Şeytanların aldatıp çöllere düşürdüğü kişinin fitlemesi ile kışkırmayalım. Elbet bir bildiği ile içtihat yapmış olabilir.

Bir birimizin kusur sandığı şeylerle zanlara düşmeyelim.

Bence gitmekle iyi yapmıştır. Hicret etmiştir. Allahın yeryüzü geniştir. Olaya bu açılardan bakıyorum.

Mete Firidin
07.03.2012
07:15

Refah partisini hep mazlummuş gibi gösterip yapılan hataları hep unutuyoruz. Mesela Hasan Hüseyin ceylanın ve Şevki Yılmazın konuşmaları , Sincanda düzenlenen Kudus gecesi; Bunlar özellikle "gel bizi kapat" düzenlemeleri idi.

O zaman bu insanların takındıkları tavrın İslami olduğunu kim savunabilir? Kurani yaklaşımdan uzak sadece fanatik bir yaklaşım İslami yaklaşım olamaz. Olamadı da 28 şubat süreci ile İslami kesim "uhudu" yaşamıştır. sayılarının çokluğu bir fayda vermemiştir. Allah İslami kesimi ıslah etmiştir. istemeye istemeye daha Kurani bir çizgiye çekmiştir. İnşallah daha da çekecektir.





Sayı: 142 | Tarih: 4.03.2012
Mahir Kaynak
CHP Kurultayı
28 Şubat Gerçeği
1643 Okunma
9 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Fethullah Gülen 28 Şubat’ta ne yaptı?
Zulme sessiz kalmak
1425 Okunma
4 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Eğitim mankurtlaştırıcı ve "narkotik şube"gibi
Sadece Dil ve Mtematik
1199 Okunma
9 Yorum
Ali Bülent Dilek
Mehmet Şevket Eygi
Müslümanlar İslam İçin İyi Çalışıyor mu?
İslam'ı Doğru Kavramalı
1069 Okunma
Emine Hocaoğlu
Ruşen Çakır
28 Şubat olmasa da AKP er ya da geç kurulacaktı
Son Dakika Haberleri!
1063 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Ahmet Altan
İtiraz
Kaliteli Karma Eğitim!!!
1048 Okunma
1 Yorum
Vahap Alma
Hüseyin Gülerce
Bir başka açıdan 28 Şubat...
28 Şubat'ın Unutturdukları
994 Okunma
2 Yorum
Zafer Kafkas


© 2024 - Akevler