Sefiller!
1010 Okunma, 0 Yorum
Ruhat Mengi - Vatan
Vahap Alma

     Sefiller!

     Bu “insan olanın asla yapamayacağı” haberleri okudukça utanç duyuyor, kahroluyor, depresyona giriyor bir kalbe sahip olanlar. Biz de burada HAYVANLARI korumaktan, medeniyetten söz ediyoruz. O hayvanlar bu yaratıklardan daha duygulu, daha sorumlu, daha ‘normal’ yemin ederim.

 

     Üç ayrı vahşet olayı ki yazmak bile zor, benzerine yamyamlar arasında dahi rastlanamaz... Birincisi; Fatih-Balat’ta kimliği belirsiz kişiler tarafından bir aracın altına valiz içinde bırakılan kız bebek. Okumuşsunuzdur, aracın sahibi hareket edip de bir şey ezdiğini fark edince bakıyor, şoka giriyor, bebeği hastaneye koşturuyor ama kurtaramıyor. Büyük ihtimal istenmeyen bir hamilelikten doğmuş bir bebek ama Allah’ın belaları bari bir cami avlusuna ya da kapı eşiğine bıraksalardı, bir de valize not koymuşlar, bu nasıl çirkef bir beyindir? O bebeğin bu şekilde ölümünü duyduktan sonra nefes almaya devam etmenin adı “yaşamak” mı olacak, vicdanın damlası da mı yanlarına uğramamış. Midem bulanıyor yazarken...

 

     Yorum:

 

     Bekledikleriniz Ütopyaymış

 

     Yazarımız yıllarca savunduğu sistemin mensuplarından ne bekliyordu merak ediyorum. Toplumu inançsızlaştırmanın peşinde koşarken bunlar pek hesapta yoktu galiba. Dini dört duvar arasına hapsedip, batı ve siyonizmin hürriyetine ve çağdaşlığını aşkınızı ilan ederken de bunlar yoktu hesapta. İnsan ürünü sistem ve kuralların insanları ne hale getirdikleri belirginleşiyor, belirginleşmeye devam edecek.

İnsanı şerefli kılan onun kutsal değerleridir. Kutsal değerlerin temeli imandır. İnandığı değerler ölçüsünde ahlak ve merhametinden ödün vermez. Bir insanın kutsal bir değeri veya inancı yoksa onu ahlaklı olmaya zorlamak anlamsız ve de başarısız bir davranış olur.

     Türkiye bu uğurda çok evreden geçti. Devrimler, cumhuriyetçilik, laiklik, Atatürkçülük ve Kemalizm anlamları yerine tam oturtulmamış, eksik ve yanlış tanımlanmış veya bilinçli saptırılmış kavramlardan bazıları. Başka bir deyimle insanları dinden ve imandan uzaklaştırmanın alternatifleri. Bu alternatifler çok güzel seçilmiş ve ustaca istismar edilebilmiş. Ya da aslında insanımız bu kavramları –uygulaması asıl anlamından çok uzak olsa da- bu şekilde algılamayı daha kolay bir yol olarak seçmişler. Çağdaşlık ya amaç! Evlenip başına bela alacağına rahat rahat serbest ilişki yaşasın insanlar. Kimin eli kimin cebinde belli olmasın. Ayrıca çocuk sahibi olmak için de evliliğe pek gerek yokmuş. Baksanıza evlenmeden de oluyor. Evlilik kurumu bağnaz ve hürriyeti kısıtlayıcı bayağı bir uygulama. Ne gerek var evliliğe. Hem bu istismarların bir faydası daha var. Özgürce giyinmek, yemek, içmek. Dahası, hayatın yegane amacı olarak da paraya köle haline getirmek. Yalnız bir noktada yanlışlarının farkına varamamalarını da ben hayretle karşılıyorum. En büyük ibret olan ölüm ve öteki dünyaya göç.

     Matematikte, bilinen bir sayının sonsuzun yanındaki değeri sıfırdır. Sayının değeri ne kadar büyük olursa olsun. İsterseniz rakamın sonuna bir milyon tane sıfır ekleyin. Sonuç değişmez. Kocaman bir sıfır. Şimdi bu noktadan hareketle, yürütülmekte olan mantık nasıl bir mantıktır ki, sonsuz bir yaşam, ortalama 70 (yetmiş) yıl yaşanacak bir alemle değiştiriliyor?

     Sonuç olarak yazarımızdan ricam, kurmuş olduğu ütopyalardan bir an önce sıyrılıp, neye hizmet ettiğini gözden geçirmesidir.

 

     Saygılar

 

 

Vahap Alma






Sayı: 107 | Tarih: 3.07.2011
Zülfü Livaneli
umutla umutsuzluk arasında
deve'nin boynu
1171 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ebubekir Sifil
Muhatabına Mahsustur
Turkish Olimpiyatları
1142 Okunma
1 Yorum
Zafer Kafkas
Mehmet Şevket Eygi
Eyvah Vah Vah Efsus ki Efsus...
Efvacen
1125 Okunma
Emine Hocaoğlu
Mahir Kaynak
Çözüm önerisi
Dış borçlar
1090 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Başbakan kaygısız ise ben niye kaygılı olayım
Uzaktan kumandalı CHP
1046 Okunma
4 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Ahmet Taşgetiren
Kara sevdayı yüklenerek...
Yangına Körükle Gitmek
1044 Okunma
Zübeyir Erol
Ruhat Mengi
Sefiller!
Bekledikleriniz Ütopyaymış
1010 Okunma
Vahap Alma
Ruşen Çakır
Beş vakte kadar...
Kahrolası Kardeşlik
972 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler