İslam ile kemalizm uyuşmaz ve bağdaşmaz
1613 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Şevket Eygi - Milli Gazete
Emine Hocaoğlu

 

 

18 HAZİRAN 2011

İLAHÎ İslam dini ile Marksist ideoloji uyuşur ve bağdaşır mı?.. Uyuşur ve bağdaşır demek mümkün değildir. İkisi birbirinin zıddıdır.

İslam, Tevhid inancı yani kemal sıfatlarla sıfatlı, noksan sıfatlardan münezzeh, kainatın Yaratıcısı, alemlerin Rabbi, mutlak kudret Sahibi, ilmi ve iradesi her şeyi kuşatmış bir Allah'ın varlığını kabul eder. Marksizm ise ateisttir, materyalisttir.

Peki İslam dini ile, M. Kemal Paşa'nın ölümünden sonra çıkartılmış Kemalist ideoloji uyuşur ve bağdaşır mı?

Bu ikisi de bağdaşmaz ve uyuşmaz.

İnsan sadece Allah'a inanmakla Müslüman olamaz. Kelime-i Tevhid'in, birbirinden ayrılmaz iki esası vardır: Allah'tan başka ilah olmadığına ve Hz. Muhammed'in (Salat ve selam olsun ona) Allah'ın Resulü olduğuna iman etmek.

Kemalist sistemde (Ona bir tür dindir de diyebiliriz...) Allah'a iman şartı yoktur. Bir deist de Kemalist olabilir, bir ateist de.

Kemalizm'in esası/temeli M. Kemal'e iman etmektir. İşte bu yönden İslam ile Kemalizm uyuşmaz ve bağdaşmaz.

Son 60 yıl içinde yetişen birtakım sözde İslam ilahiyatçıları, İslam ile Kemalizmi uyuşturmaya, bağdaştırmaya çalışıyorlar. Boşuna gayret!

İslam dininin temel kitabı ve kaynağı Kur'andır. Kemalistler Kitabullah'ı temel kaynak ve referans olarak kabul etmez.

İslam'da âhirete iman şartı vardır. Kemalizmde âhirete inanıp inanmamak ihtiyaridir, yani seçimliktir, ister inanır, ister inanmaz.

İslam'da din ve dünya ayırımı yoktur. Kemalizmin ana umdesi ise, laikliktir. Nice Kemaliste göre din bir vicdan işidir, dünyaya karışamaz.

İslam, insan sağlığına zarar veren ve nice sosyal hastalığa yol açan içkiyi yasak etmiştir. Kemalizmde ise içki bol bol içilir.

İslam ribayı/faizi yasak kılmıştır. Kemalizmde ise iktisat, ticaret, finansla ilgili muamelatta faiz esastır.

İslam kadın konusunda hayâyı, iffeti, tesettürü esas almıştır. Kemalizm ise tesettüre ve İslam'ın kadın anlayışına karşıdır.

İslam'da din esaslarına dayanan Tevhidî eğitim sistemi vardır. Kemalizmin Tevhid-i Tedrisat eğitim sistemi ise nice husus ve noktalarda İslam'a taban tabana zıttır.

İslam'ın bir Şeriatı vardır. Kemalizm bu Şeriata radikal şekilde karşıdır.

İslaiyetin bir şeriyatı yok, şiraları vardır.Kemalizm de bir şiradır isteyen onu kabul eder.

İslam'da yaratılış inancı vardır, kemalizmde evrim teorisi.

Evrim teorisi yaratılışa aykırı değildir. Allah hem haliktir hem de rabtır. Yaratır, evrimleştirir.

İslam'da İmamet/Hilafet vardır. Kemalizm Hilafete karşıdır ve onu yıkmıştır.

Masonların geleneksel kolu, "Kainatın Yüce Mimarına" inanmayanları Masonluğa almaz, "localara" sokmaz. Kemalizmde böyle bir şart yoktur.

Yahudiler ve Hıristiyanlar da Allah'a, âhirete inanırlar ama Allah'a, Peygamberlere, ilahi Kitaplara iman bakımından İslam ile aralarında ittifak ve uyum yoktur.

Bir insanın Müslüman olması için Allah'ı kemal sıfatlarla sıfatlandırması, noksan sıfatlardan tenzih etmesi gerekir.

Müslüman, isimleri bilinsin veya bilinmesin BÜTÜN Peygamberlere iman eder.

Müslüman BÜTÜN kitaplara iman eder. (Daha önce gönderilen kitaplar tahrife uğramıştır.)

Yukarıdaki izahattan anlaşılacağı üzere:

İslam ile ateist ve materyalist bir ideoloji olan Marksizm uyuşmaz ve bağdaşmaz.

İslam ile Kemalizm uyuşmaz ve bağdaşmaz.

İslam ile Yahudilik ve Hıristiyanlık uyuşmaz ve bağdaşmaz.

İslam tek hak din olmakta, tek hak dünya nizamı olmakta hiçbir başka din ve ideoloji ile müşareket (ortaklık) kabul etmez.

Teolojik bakımdan dünya üzerinde, İslam'ın zuhurundan sonra tek ibrahimî din vardır, o da İslam'dır.

İslam dini Nazizm ile de bağdaşmaz ve uyuşmaz ama Naziler İslam'a ve Müslümanlara karşı oldukça saygılı davranmışlardır.

Türkiye'nin yakın tarihinde Kemalizmin İslam'a ve Müslümanlara yaptıkları, sahih bilgiler ve gerçek belgelerle gözler önündedir.

İslam ile Kemalizmin bağdaşabileceği iddiası doğru, realist, insaflı bir iddia değildir.

Tevhid inancı ile Teslis inancı nasıl asla bağdaşmaz ve uyuşmaz ise İslam ile Kemalizm de uyuşmaz ve bağdaşmaz.

İslam ile Kemalizmin uyuşup bağdaşacağı tezini ortaya sürenler M. Kemal Paşa'nın bidayette sarf ettiği bazı sözlere dayanıyorlar. Paşa'yı bir bütün olarak ele almak gerekir. Bütüne bakınca, bizim uyuşmazlık tezimizin ve iddiamızın doğru olduğu anlaşılacaktır.

ABD, AB, beynelmilel Siyonizm, militan Haçlılar ve Evangelistler, Vatican, global emperyalistler Türkiye'de kendilerine hizmet edecek evcil, ılımlı, suya sabuna dokunmaz, fıkıhsız ve Şeriatsız, ilahî hak din olmaktan çıkıp bir hümanizme haline dönüşmüş seküler/beşerî bir İslam türetmek istiyorlar.

Hatta kulağımıza geldiğine göre 1924'te ilga edilmiş Hilafeti, bu makama kendilerine tâbi uydu bir kişiyi getirmek şartıyla yeniden hayata geçirmek istiyorlarmış.

Yazının devamı için tıklayınız.

 

Yorum:

 

Kemalizm ve Atatürkçülük farklı şeyler

 

Kemalizm Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşunda kabul edilen ilkelerin adıdır. Milli hâkimiyet, milli kuvvet, kuvvetler birliği ve müspet ilim ilkelerini içerir. Cumhuriyetten sonra

 Milliyetçilik ve inkılâpçılık (Milliyetçilik eski iyilerin muhafaza edilmesi, inkılâpçılık ise yeni iyilerin alınmasıdır.)

Halkçılık ve devletçilik (Halkçılık, halkın yapabileceği işleri devletin yapması değil de halkın yapacağı işlerdir. Halkın yapamayacağı işleri de tekelin değil,  devletin yapmasıdır.)

 Laiklik ve cumhuriyetçilik ilkeleri ile dengeli bir devlet kurulmak istenmiştir. (Cumhuriyetçilik hâkim çoğunluğun yönetimde söz sahibi olma demektir. Laiklik ise, çoğunluk içinde azınlık hukukun da korunmasıdır.)

Bunlar İslamiyet’e aykırı değildir. İslamiyet’e aykırı olan M. Kemal’in insanüstü kabul edilerek tanrılaştırılması, beşeri zaaflarının meşrulaştırılması, yapılanların değişmez kabul edilmesi ve ona kutsiyet verilerek saygı duruşunda bulunulması,  heykellerine tapılmasıdır. Buna “Atatürkçülük” denir ve M. Kemal’den sonra icat edilmiştir.

Yazarın yazısında geçen Kemalizm kelimesinin yerine Atatürkçülük kelimesi konursa söyledikleri doğrudur. Kemalizm bir uygulamanın ismidir. M. Kemal’in her söylediği Kemalizm değildir.

Kemalizm bir din değil, bir düzendir. İslamiyet’e aykırı tarafları olabilir onları değiştirebiliriz. Atatürkçülük ise, din olarak sunulmuştur. İslamiyet’e külliyen aykırıdır.

Atatürkçüler Kuran’ı temel kitap kabul etmezler. Kemalistler ise,  müspet ilmi esas alır ve müspet ilme uygunsa her sözü kabul ederler. Müspet ilme uygun değilse, kabul etmezler. Bu İslamiyet’te de aynıdır. Bunun için Kuran da şu iki ayet yer almaktadır.

Onlar ki; sözü dinlerler de, en güzeline uyarlar. İşte bunlar; Allah’ın kendilerini hidayete eriştirdiği kimselerdir. Ve işte bunlar; akıl sahiplerinin kendileridir.(Zümer-18)

 

 

De ki: Eğer doğru sözlüler iseniz, Allah katından bu ikisinden (bana ve Musa’ya inen kitaplardan) daha doğru bir kitap getirin de ben ona uyayım!(Kasas-49)

Ayetlerden de anlaşıldığı üzere her sözü dinlemeyi ve en güzeline uymayı anlatmaktadır. Tevrat ve Kuran’dan daha iyisini ancak müspet ilimle bilebileceğimizi anlatmaktadır.

Kemalizm bir düzendir. Düzen de ahret inancı ihtiyaridir. Tevrat’ta da ahret inancı yoktur. Çünkü yalnız düzen kitabıdır.

İslamiyet’te de dinin ve düzenin hükümleri farklıdır. Bunlara dini hükümler ve kazayi (yargı) hükümler denmektedir. Düzen de sadece kazayi (yargı) hükümleri geçerlidir.

Yasak başka haram başkadır. İslamiyet içkiyi haram etmiştir. Fakat yasak etmemiştir. Faiz,  Kemalizm’in umdeleri (dayanağı) değildir.

Devlet kurulurken kuvvetler birliği ilkesine dayanılarak geçici olarak tek parti, tek eğitim, tek oda gibi teklik sistemi uygulanmıştır M. Kemal’in üç yakın arkadaşlı (İsmet İnönü, Fevzi Çakmak, Kazım Karabekir) tek partili sistemi bırakarak çok partili sisteme geçmişlerdir. Siviller ise hala bir adım ileriye gidememişlerdir. Tedrisat serbest olmalıdır. Sadece diploma devlet tarafından tek olarak verilmelidir. Bunu da isteyen istediği yerden ve istediği şekilde eğitim alır. Sonunda devlet tarafından yapılan sınava girer ve başarılı olanlara diplomaları verilir. Bu da İslamiyet’e aykırı değildir.

İslamiyet’te her kabilenin (her bucağın ) imamı vardır. Bu Cuma imamıdır. Mekkenin (şehir) de imamı vardır. Mekke bucakların merkezidir. İmamı yalnız oranın imamıdır. Taşra bucaklarının imamı değildir. Osmanlıların anladığı manada bir hilafet anlayışı Kuran da yoktur.

İslam müspet ilmin verilerine inanmayı ve ona göre amel etmeyi öğreten bir dindir. Diğer dinlerden farkı budur. Diğer dinler ilme değil, geleneklerine uyarlar, İslamiyet ise müspet ilmin verilerine uyar. Bu bakımdan tek dindir.

Yazılan bu yorum Süleyman Karagülle hocamın bilgilerinden yaralanılarak birlikte yazılmıştır.

 

 

 

 

 

 

Emine Hocaoğlu






Sayı: 105 | Tarih: 19.06.2011
Mehmet Şevket Eygi
İslam ile kemalizm uyuşmaz ve bağdaşmaz
Kemalizm ve Atatürkçülük farklı şeyler
1613 Okunma
Emine Hocaoğlu
Ahmet Hakan
Bu yazı seçimden bir ay önce yazıldı
Fecr-i kâzib
1151 Okunma
2 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mahir Kaynak
Değişen Türkiye
Değişecek Dünya
1089 Okunma
2 Yorum
Süleyman Karagülle
Ruhat Mengi
Kemalistler’le Müslümanlar mı? Nasıl soru bu?
-izm
1070 Okunma
Vahap Alma
Ruşen Çakır
'Yeni CHP'den hâlâ umut var mı?
Kılıçdaroğlu’nun Portresi
1039 Okunma
Tayibet Erzen
Zülfü Livaneli
Demirel mecliste
Demirel mecliste Erbakan nerede
1022 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ebubekir Sifil
Kürtler Bir Delikten İki Kere Sokulmak
Herkesin İslam Düzenine İhtiyacı Var
968 Okunma
Zafer Kafkas
Ahmet Taşgetiren
Skandala beş kala
Kurtlar sofrasında polyannacılık
919 Okunma
Zübeyir Erol


© 2024 - Akevler