‘Ekmeğin karneyle alındığı’ dönem de vardı!
986 Okunma, 1 Yorum
Ruhat Mengi - Vatan
Vahap Alma

‘Ekmeğin karneyle alındığı’ dönem de vardı!

Başbakan seçim konuşmalarında “Bekara karı boşamak kolaydır” lafının arkasından “CHP şimdiye kadar ne yaptı ki” sorusuyla başlayıp tarihin derinliklerine dalıyor ve Baykal dönemindeki elektrik kesintilerine kadar uzanıyor. Bunu duyanlardan kaleme sarılanlar da mesaj üstüne mesaj yazıyor.

 

Mesela Turgay Tezcanlı’nın “CHP iktidarında bu ülkede taş üstüne taş kondu mu, tek bir çivi çakıldı mı” suçlamasına karşı yazdıkları internette elden ele dolaşmakta.. Tezcanlı; “CHP’nin Türkiye Cumhuriyetinde tek başına iktidar olduğu dönem sadece 1923-1950 arasıdır. Diğer zamanlarda çok kısa ve eli kolu bağlı koalisyon dönemleri olmuştur, bunlar da toplam 5 seneyi geçmez. Aslında Erdoğan’ın karaladığı dönem 1923-1950 arası Atatürk ve dönemleridir” dedikten sonra “İşte çakıldığı gözden kaçırılmak istenen çiviler” başlığı altında o dönemin gelişmelerini yazmış.

 

SAYMAK DA ZOR, YAZMAK DA..

Lozan Anlaşması’nın yürürlüğe girmesinden Gölcük’te ilk tersane ünitesinin kurulmasına, Devlet Demiryolları’nın kurulmasından, İstanbul-Ankara arasında ilk uçak seferine, İş Bankası ve ilk milli sigorta olan Anadolu Sigorta’nın faaliyete geçmesine, Topkapı Sarayı’nın müze olarak ziyarete açılmasından, Türk Hava Kurumu’nun kurulmasına, Adana Mensucat Fabrikası’nın üretime başlamasından, Türk Medeni Kanunu’nun yürürlüğe girmesine, Türk Telsiz Telefon Şirketi’nin kurulmasına, Tarım Satış Kooperatifleri’nin kurulmasından, kadınların ilk defa avukat olarak mahkemelerde görev almasına, Türk Vatandaşlığı Yasası’nın kabul edilmesinden Mersin-Adana demiryolunun yabancılardan satın alınmasına, TC Merkez Bankası’nın kurulmasından Maden Tetkik Arama Enstitüsü’nün, Etibank’ın, Türkiye Şeker Fabrikaları’nın, THK tarafından Ankara’da uçak fabrikasının, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin kurulmasına kadar ve daha sayamayacağınız kadar çok ve önemli adımlar atılmış.

 

Ve asıl önemlisi “Kurtuluş Savaşı’ndan çıkmış fakir bir ülkede” bunlar yapılırken tek kuruş borç alınmamış. Bugünkü gibi “torunumuzun torunu” da ödese bitmeyecek borçlar gırtlağa dayanmamış. Borç alınmadığı gibi Osmanlı’nın bıraktığı borçlar ödenmiş. Şimdi tabii eğer bir parti sırf rakibini kötülemek için “Türkiye’de sayısız ‘ilk’in gerçekleştiği dönemi yok farzetmeye ve “hiç değilse bunları bilmeyen, her söylenene inanan kesimi etkilerim” demeye niyetlenmişse, bunu yapmayı etiğe, dürüstlüğe yedirebiliyorsa yapacak şey yoktur.

 

BİLGİSAYAR YOKTU, GÜVEN VARDI!

O zaman “dünya kana bulanırken tek bir Türk vatandaşının zarar görmediği” 2. Dünya Savaşı dönemini de alıp “O günlerde ekmek karneyle veriliyordu, bakın biz Fransız ekmeği bile getirdik” demeleri de mümkündür. Ama lütfen şunu da unutmasınlar, o günlerde ‘bilgisayar’ da yoktu, ‘cep telefonu’ da yoktu ama ilk seçimlerden başlayıp kısa süre öncesine kadar kimsede “seçimlerden sınavlara her konuda hile yapılacağı, vatandaşların özel telefonlarının bile dinleneceği” endişesi de yoktu. İlkel yöntemler kullanılırken bile insanlar huzurla, güvenle yaşıyordu.

Seçim propagandası yaparken bunları da hatırlamak gerekir.

 

Yorum:

Basında Taraf

 

Bu kadın fazlasıyla dürüst!!!

 

 

Vahap Alma


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
13.06.2011
12:12

w.gazeteciler.com sitesinde bu konu ile ilgili ilginç bir yazı var...

Cenk Açık'ın yazısı:

Seçimin asıl kaybedeni (MEDYA)...

Okumanızı tavsiye ederim...

Selam ve dua ile...

Reşad





Sayı: 104 | Tarih: 12.06.2011
Mahir Kaynak
Ne vaat etmeli?
Sermaye ile hesaplaşmak!
1685 Okunma
14 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Evren'i sorgulayan savcılara tek soru
Darbe
1060 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Ahmet Taşgetiren
O şarkının iktidarı
Aynı Dağın Dikeniyiz
1013 Okunma
6 Yorum
Zübeyir Erol
Ruhat Mengi
‘Ekmeğin karneyle alındığı’ dönem de vardı!
Basında taraf
986 Okunma
1 Yorum
Vahap Alma
Mehmet Şevket Eygi
İyiliği Desteklemez, Kötülüğü Kösteklemezsek İşin
İşin başı televizyonlar
976 Okunma
1 Yorum
Emine Hocaoğlu
Zülfü Livaneli
ilk notlar
seçimden sonra tufan mı?
958 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek
Ruşen Çakır
Ağrı’dan AKP’ye, Erdoğan’a ve Kürt sorununa bakış
Asıl Galip: Bağımsızlar!
951 Okunma
5 Yorum
Tayibet Erzen